Конкурс «Благодійна Україна-2022» продовжив прийом заявок на участь до 7 травня 2023 року

Конкурс «Благодійна Україна-2022» продовжив прийом заявок на участь до 7 травня 2023 року

15:33,
24 Квітня 2023
780

Конкурс «Благодійна Україна-2022» продовжив прийом заявок на участь до 7 травня 2023 року

15:33,
24 Квітня 2023
780
Конкурс «Благодійна Україна-2022» продовжив прийом заявок на участь до 7 травня 2023 року
Конкурс «Благодійна Україна-2022» продовжив прийом заявок на участь до 7 травня 2023 року
Переможці конкурсу в кількох номінаціях будуть оголошені у червні цього року.

В грудні минулого року Асоціація благодійників України оголосила 16-й Національний конкурс «Благодійна Україна-2022». Днями Асоціація вирішила продовжити термін прийому заявок на конкурс до 7 травня 2023 року (включно).

«У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, волонтерські, благодійні та громадські організації, молодіжні об’єднання, представники медіа, соціально відповідальний бізнес та інші — всі, хто надавали благодійну чи волонтерську допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2022 року», — йдеться у повідомленні на сайті організації.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, отримувачі благодійної допомоги (за згодою благодійника) і будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства.

За ініціативи генерального партнера цьогорічного конкурсу, Благодійного фонду «Благомай», було запроваджено нову номінацію — «Благодійність іноземного бізнесу». У ній розглядатимуться заявки щодо благодійної діяльності іноземних компаній, а також тих, які зареєстровані в Україні та мають у статутному фонді суттєву частку іноземного капіталу. Нова номінація стала важливим доповненням для відзначення іноземних компаній, які зробили свій внесок на захист та допомогу Україні.

Заявки на конкурс приймаються у двадцяти колективних, трьох індивідуальних та трьох спеціальних конкурсних номінаціях.

Серед колективних номінацій — благодійність великого бізнесу, благодійність середнього та малого бізнесу, благодійність іноземного бізнесу, корпоративна благодійність, колективне волонтерство, місцева доброчинність, доброчинність у сфері екології та охорони довкілля та інші.

Спеціальні номінації Національного конкурсу «Благодійна Україна-2022»:

  • Народний доброчинець;

  • Медіа і доброчинність;

  • Допомога з-за кордону.

У кожній з номінацій визначатиметься по три лауреати конкурсу, переможець буде оголошений на церемонії нагородження, що відбудеться в червні 2023 року в Києві.

Відзнака переможця Національного конкурсу «Благодійна Україна» — диплом та унікальна бурштинова статуетка «Ангел добра». Лауреати, які посядуть  друге і третє місця, будуть нагороджені спеціальними дипломами.

Детальніша інформація на офіційному сайті конкурсу.

Національний конкурс «Благодійна Україна» цього року відбуватиметься 16-й раз (до 2012 року – конкурс «Благодійник року»). Це єдиний діючий загальнонаціональний проєкт з відзначення кращих благодійників, волонтерів та найефективніших благодійних/волонтерських ініціатив в українському суспільному просторі.

У кожній із 26 номінацій буде визначено по три лауреати, додатково пройдуть і регіональні етапи конкурсу. Надіслані заявки будуть оцінені незалежною національною експертною радою конкурсу.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду