Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців

Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців

16:24,
24 Червня 2024
604

Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців

16:24,
24 Червня 2024
604
Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців
Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців
Громадська спілка «Освіторія» вручила відзнаку «Освіторія.Медіа award 2024» на освітньому фестивалі «Вчителі майбутнього 2024» у Львові.

Відзнаки здобули проєкт «Укрліт» (категорія «EdTech-прорив»), проєкт «Освітній Суп» (категорія «Освіта задля добробуту»), серія мультиків «Незламні міста» (категорія «Ідентичність+»), освітні центри «Вулик» (категорія «Build back better»), ініціатива «Учитель іде в ЗСУ» (категорія «Спеціальна відзнака за освітню життєстійкість»), а також проєкт «Поруч» (категорія «Вибір читачів»).

У рамках проєкту «Укрліт» (медіасервіс Megogo) озвучили понад 250 творів з української літератури для учнів 5–11-х класів. Їх можна послухати безкоштовно в мобільному застосунку Megogo в розділі «Аудіо».

«Освітній Суп» (ГО «Навчай для України») це безкоштовні заняття за шкільною програмою, аби подолати освітні втрати, а такод підтримка наставників для учнів 5–10-х класів. У проєкті взяли участь понад 11 тисяч дітей.

Анімаційний проєкт «Незламні міста» (телеканал «ПлюсПлюс») розповідає про українські міста, які постраждали під час війни РФ в Україні. Два сезони по 5 відео в кожному вже переглянули понад 240 тисяч разів на YouTube.

Освітні центри «Вулик» (БФ savED) дозволяють швидко та порівняно недорого облаштувати для освітніх активностей простір, наповнений усім необхідним — від дидактики до гаджетів. Організатори вже відкрили 88 центрів, а відвідали їх понад 40 тисяч дітей.

Проєкт «Учитель іде в ЗСУ» збирає донати на закупівлю амуніції та автівок для потреб учителів, які вступили у військо.

Проєкт «Поруч» це групи психологічної підтримки для підлітків та батьків, чиє звичне життя зламала війна. Отримати консультацію можуть батьки/особи, які їх замінюють, та діти і молодь 1421 років. Допомогу вже отримали понад 21 тисяча дітей і підлітків і понад 9 тисяч батьків.

«Дякую всім освітнім ініціативам і проєктам за те, що ви розумієте: ми не можемо програти освіту, бо українська освіта — це запорука українського майбутнього», — сказала головна редакторка «Освіторія.Медіа» Катерина Кисельова під час оголошення переможців.

Для переможців підготували кубки-статуетки, розповіла «Детектору медіа» Зоя Литвин, учасниця журі нової відзнаки, керівниця громадської спілки «Освіторія», засновниця «Новопечерської школи». За словами Зої Литвин, відзнака «Освіторія.Медіа award» за своєю суттю схожа на рейтинги, які роблять медіа. Ця, своєю чергою, відзначає найвпливовіші освітні ініціативи та робить їхні проєкти помітними.

Відзнаку продовжать, якщо вона матиме суспільний запит і надихне освітян і суспільство, додала Зоя Литвин.

Нагадаємо, мета заснованої в 2024 році «Освіторія.Медіа award» — зробити відомими широкій громадськості проєкти, які роблять суттєвий внесок у розвиток освіти під час повномасштабної війни. Кандидатів у кожній категорії внутрішньо номінувала команда «Освіторії». Серед заявлених ініціатив журі обирали переможця, оцінивши вплив на аудиторію, комплексність рішення, стійкість та тривалість кожного проєкту.

Цьогоріч у склад журі увійшли очільниця «Освіторії» та засновниця Новопечерської школи Зоя Литвин, керівниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020 Василь Дяків, керівник студії онлайн-освіти edEra Ілля Філіпов, засновник руху EdCamp Ukraine Олександр Елькін.

Читачі «Освіторія.Медіа» голосували за проєкти в окремій категорії «Вибір читачів». Вони також могли номінувати організацію, яка не потрапила в шортлист журі.

Нагадаємо, до 8 липня триває прийом анкет для участі у вчительській премії Global Teacher Prize Ukraine 2024. Ми розповідали історію лауреата Global Teacher Prize Ukraine — вчителя історії Миколи Попадюка, номінованого своїми учнями.

«Детектор медіа» також писав, що проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» про освіту під час війни отримав 30 тисяч євро на міжнародному фестивалі документального кіно CPH:DOX у Копенгагені. 

Ще «ДМ» з'ясував, як громадські активісти допомагають освітній сфері під час війни і які шість основних викликів стоять перед освітою в Україні.

Титульне зображення: ГС «Освіторія»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду