Більше 600 молодіжних організацій підписали «ЕкоПакт» для збереження довкілля

Більше 600 молодіжних організацій підписали «ЕкоПакт» для збереження довкілля

17:22,
1 Червня 2023
1004

Більше 600 молодіжних організацій підписали «ЕкоПакт» для збереження довкілля

17:22,
1 Червня 2023
1004
Більше 600 молодіжних організацій підписали «ЕкоПакт» для збереження довкілля
Більше 600 молодіжних організацій підписали «ЕкоПакт» для збереження довкілля
Підписання документа зобов’язує організації перейти на більш екологічний спосіб роботи, створювати екосередовища, активно працювати з молоддю.

Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it Ukraine ініціював створення «Екопакту про спільну діяльність та партнерство у питаннях збереження навколишнього середовища для подолання наслідків екоциду в Україні», повідомила пресслужба руху. 30 травня «ЕкоПакт» презентували й офіційно підписали.

Першими підписантами «ЕкоПакту» разом із Let's do it Ukraine стали Всеукраїнський молодіжний центр, Асоціація молодіжних центрів України, громадські організації та спілки «Національна молодіжна рада України», «Українська асоціація молодіжних рад», «Українська студентська ліга», інформаційна агенція «Рубрика» та інші.

Підписанти «ЕкоПакту» зобов’язалися дотримуватися еко- та природоохоронних законів, брати участь у відновленні довкілля країни, запровадити в організаціях еконапрям, підтримувати людей у пошуку способів зменшити негативний вплив на довкілля, свідомо використовувати ресурси планети, брати участь у відзначенні екоподій (День Землі та інші), вимірювати карбоновий слід організації, зменшити негативний цифровий вплив тощо. Повний текст «ЕкоПакту» читайте тут.

Підписати і «почати жити відповідально й екологічно» може кожна організація чи установа в Україні та світі, сказала Юлія Мархель, лідерка Let's do it Ukraine. Для того щоб стати підписантом «ЕкоПакту», треба надіслати запит на офіційну пошту організації letsdoitukraineinfo@gmail.com або зв'язатися з регіональним координатором Let's do it Ukraine через розділ «Контакти» на сайті руху.

За офіційними даними, російська армія скоїла понад 2 400 екологічних злочинів на території України та завдала довкіллю збитків на понад 1900 млрд гривень, за підрахунками Державної екологічної інспекції.

«Довкілля не має кордонів, тож наслідки воєнних дій в Україні відчуватиме весь світ. Починаючи з 24 лютого 2022 року довкілля України піддається численним проявам екоциду: забруднення водної системи, ґрунтів, повітря; горіння лісів; знищення інших природних об’єктів; накопичення величезної кількості відходів внаслідок бойових дій та обстрілів. На відновлення екосистеми підуть роки, а отже, потрібна участь кожного», — пояснили передумови створення «ЕкоПакту» в Let's do it Ukraine

Нагадаємо, у лютому 2023 року громадська організація «Екологія — Право — Людина» проаналізувала судову практику справ про відшкодування шкоди довкіллю

Фото: пресслужба Let's do it Ukraine

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду