У Німеччині відкриють перше закордонне представництво Українського інституту

У Німеччині відкриють перше закордонне представництво Українського інституту

20:01,
19 Січня 2023
1012

У Німеччині відкриють перше закордонне представництво Українського інституту

20:01,
19 Січня 2023
1012
У Німеччині відкриють перше закордонне представництво Українського інституту
У Німеччині відкриють перше закордонне представництво Українського інституту
Там працюватимуть три людини, заплановано 18 проєктів і програм.

У Берліні відкриють перше закордонне представництво Українського інституту — державної установи культурної дипломатії, яка перебуває у сфері управління Міністерства закордонних справ. Завдання представництва — покращувати знання і розуміння України в німецькому суспільстві та популяризувати українську культуру в Німеччині.

Про це повідомила пресслужба Українського інституту.

«Німеччина є однією з пріоритетних країн діяльності Українського інституту відповідно до стратегії розвитку на 2020-2024 рр. та є важливим європейським партнером України. Разом з тим, німецькі аудиторії мають обмежені знання про Україну, українську культуру й історію, які, до того ж, часто сприймаються крізь оптику російських інтерпретацій, як показало дослідження сприйняття України у Німеччині у 2020 році», — ідеться у повідомленні.

Проте повномасштабне вторгнення Росії додатково посилило симпатії німецьких аудиторій до України та їх готовність дізнаватися більше про українську культуру.

«Повномасштабне вторгнення Росії змінило життя кожного з нас, але ми не позиціюємо себе як жертву, а навпаки нарощуємо свою суб’єктність. Відкриття представництва Українського інституту у ФРН — це знакова подія та показник того, що культурна дипломатія залишається нашим пріоритетним напрямом. Бо "м’яка сила" — це ключ до ширшої військової, економічної та гуманітарної підтримки», — коментує Еміне Джапарова, перша заступниця Міністра закордонних справ України.

У 2019-2022 рр. Український інститут організував 18 заходів і проєктів культурної дипломатії у семи містах країни: Берліні, Кілі, Бремені, Гамбурзі, Франкфурті, Ляйпцигу, Кельні, зокрема кінопокази, театральні читання і постановки, виставки візуального мистецтва, художні резиденції, концерти сучасної і класичної музики, літературні події тощо. Започаткування представництва дозволить суттєво посилити культурну присутність України та системно співпрацювати з культурними, освітніми та науковими інституціями Німеччини. Так, у 2023 році заплановано втілити 18 проєктів і програм.

«Безпрецедентна увага світу до України відкриває нові можливості для культурної дипломатії. Стратегією Українського інституту передбачене заснування закордонних філій у ключових європейських країнах, над чим наша команда тривалий час тісно працює з МЗС та посольствами України. Розуміючи нагальність викликів, спричинених повномасштабним вторгненням Росії, ми розробили перехідну модель представництва – проєктного офісу, який стартує вже зараз, а з часом розвинеться до повноцінної філії Українського інституту в Німеччині», — коментує Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту.

Заснування та відкриття представництва стало можливим завдяки тристоронній співпраці між Українським інститутом, Ґете-Інститутом та Alliance for Open Society International (фундацією «Відкрите суспільство») за сприяння Посольства України в Німеччині. У 2023 році команда представництва складатиметься з трьох осіб: керівника, проєктного менеджера та комунікаційного менеджера, які обиратимуться через відкритий конкурс.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду