Нобелівське золото продадуть на аукціоні для допомоги українцям

Нобелівське золото продадуть на аукціоні для допомоги українцям

17:26,
19 Грудня 2022
632

Нобелівське золото продадуть на аукціоні для допомоги українцям

17:26,
19 Грудня 2022
632
Нобелівське золото продадуть на аукціоні для допомоги українцям
Нобелівське золото продадуть на аукціоні для допомоги українцям
Медаль із золота поки що залишається у Норвегії.

Олександра Матвійчук, керівниця правозахисної організації «Центр громадянських свобод», повідомила, що виставить медаль Нобелівської премії миру на благодійний аукціон.

«Медаль із золота залишилася у сховищі норвезького Нобелівського комітету. Ми з командою прийняли рішення, що наступного року проведемо аукціон і отримані кошти передамо на потреби українців. Тож сьогодні до України приїхала офіційна репліка нагороди», — сказала Олександра Матвійчук у прямому ефірі підсумкового випуску програми «Вікна» на телеканалі СТБ.

Правозахисниця додала, що потреб дуже багато: починаючи від допомоги людям до відбудови та мілітарних питань. Куди спрямують виручені кошти — буде залежати від фінальної суми, яку вдасться отримати за результатами аукціону.

Нагадаємо, що 18 грудня Олександра Матвійчук, очільниця правозахисної організації «Центр громадянських свобод‎», привезла в Україну першу в історії нашої держави Нобелівську премію миру.

«Нобелівська премія миру — це визнання зусиль українського народу, який сміливо бореться проти спроб зірвати мирний розвиток Європи», — зазначила правозахисниця, повернувшись з церемонії нагородження.

Зустрічала свою керівницю команда Центру громадянських свобод. Також до вітань долучилася акторка та громадська активістка Римма Зюбіна.

Нагадаємо, що Нобелівську премію миру 2022 року отримали Центр громадянських свобод, а також білоруський правозахисник Олесь Біляцький і російське правозахисне товариство «Меморіал».

Центр громадянських свобод став першою в світі організацією, яка в 2014 році відправила власні мобільні групи для документування російських воєнних злочинів в Криму, в Донецькій та Луганській областях.

Нині Центр збирає історії людей, які вижили в полоні, історії від родин тих, хто постраждав, а також історії тих, хто став свідком воєнних злочинів. Це історії про незаконні ув’язнення, катування, сексуальне насильство та вбивства людей на окупованих Росією територіях, а також кримінальне переслідування кримських татар на окупованому півострові.

 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду