Розпочався проєкт для дітей «Вкрадена весна»

Розпочався проєкт для дітей «Вкрадена весна»

16:42,
4 Листопада 2022
1245

Розпочався проєкт для дітей «Вкрадена весна»

16:42,
4 Листопада 2022
1245
Розпочався проєкт для дітей «Вкрадена весна»
Розпочався проєкт для дітей «Вкрадена весна»
Проєкт спрямовано на дітей, які постраждали від війни.

Команда громадської організації «Офіс Регіонального Розвитку» повідомила про старт проєкту «#Вкрадена весна» на території  Київської, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Вінницької областей. 

«Наша мета – створення інклюзивного середовища для подолання прямого впливу війни, якого діти зазнали внаслідок збройної агресії в Україні.  За даними звіту UNICEF за серпень 2022 року, в Україні різноманітної допомоги, зокрема психологічної, потребують 3,3 мільйона дітей», — зазначено в повідомленні організаторів. 

Діти на війні — це категорія, яка є найбільш вразливою та незахищеною, як фізично, так і психологічно. І як показує практика, окрім небезпеки дістати ураження від розірваних снарядів і куль, діти зазнають психологічного травмування, залякування, примусового вивезення тощо. 

«Наш проєкт спрямує свою діяльність на роботу з дітьми, батьками, а також педагогічним складом цільових регіонів з метою подолання тих впливів, які вони зазнали внаслідок війни. Особлива увага надаватиметься особам та дітям, які були вимушені покинути власні домівки», — ідеться у повідомленні. 

Проєкт #ВкраденаВесна передбачає проведення спеціальних заходів: міжсекторну конференцію для педагогів; онлайнові навчальні сесії щодо подолання впливу воєнного конфлікту на дитяче середовище для дітей, батьків та вчителів в Одеській, Вінницькій, Миколаївській, Київській та Кіровоградській областях (сесії будуть проводиться окремо для кожної категорії аудиторії); розробку інформаційних матеріалів та запис подкастів з провідними експертами та психологами. 

Усі матеріали будуть у відкритому доступі. На думку команди, що втілює проєкт #ВкраденаВесна, він дозволить сформувати безпечне середовище, навчить долати емоційні гойдалки як у навчальному процесі, так і у спілкуванні з однолітками для дітей, які у свої дитячі роки вже прожили доросле життя.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду