cs.detector.media
04.11.2022 16:42
Розпочався проєкт для дітей «Вкрадена весна»
Розпочався проєкт для дітей «Вкрадена весна»
Проєкт спрямовано на дітей, які постраждали від війни.

Команда громадської організації «Офіс Регіонального Розвитку» повідомила про старт проєкту «#Вкрадена весна» на території  Київської, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Вінницької областей. 

«Наша мета – створення інклюзивного середовища для подолання прямого впливу війни, якого діти зазнали внаслідок збройної агресії в Україні.  За даними звіту UNICEF за серпень 2022 року, в Україні різноманітної допомоги, зокрема психологічної, потребують 3,3 мільйона дітей», — зазначено в повідомленні організаторів. 

Діти на війні — це категорія, яка є найбільш вразливою та незахищеною, як фізично, так і психологічно. І як показує практика, окрім небезпеки дістати ураження від розірваних снарядів і куль, діти зазнають психологічного травмування, залякування, примусового вивезення тощо. 

«Наш проєкт спрямує свою діяльність на роботу з дітьми, батьками, а також педагогічним складом цільових регіонів з метою подолання тих впливів, які вони зазнали внаслідок війни. Особлива увага надаватиметься особам та дітям, які були вимушені покинути власні домівки», — ідеться у повідомленні. 

Проєкт #ВкраденаВесна передбачає проведення спеціальних заходів: міжсекторну конференцію для педагогів; онлайнові навчальні сесії щодо подолання впливу воєнного конфлікту на дитяче середовище для дітей, батьків та вчителів в Одеській, Вінницькій, Миколаївській, Київській та Кіровоградській областях (сесії будуть проводиться окремо для кожної категорії аудиторії); розробку інформаційних матеріалів та запис подкастів з провідними експертами та психологами. 

Усі матеріали будуть у відкритому доступі. На думку команди, що втілює проєкт #ВкраденаВесна, він дозволить сформувати безпечне середовище, навчить долати емоційні гойдалки як у навчальному процесі, так і у спілкуванні з однолітками для дітей, які у свої дитячі роки вже прожили доросле життя.

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status