Створено перший додаток для українців за кордоном

Створено перший додаток для українців за кордоном

12:52,
30 Вересня 2022
1369

Створено перший додаток для українців за кордоном

12:52,
30 Вересня 2022
1369
Створено перший додаток для українців за кордоном
Створено перший додаток для українців за кордоном
Він називається «Нумо» і допомагає розв'язувати різноманітні труднощі українцям, які виїхали через війну.

Двоє розробників створили додаток «Нумо» для українців за кордоном. У ньому є календар подій по всьому світу, що допоможе обирати та відвідувати заходи, які проходять поруч, а також створювати власні події, збирати спільноти однодумців.

«Багато наших виїхало за межі України під час повномасштабної війни. Виїхали та чекають нагоди повернутись, але щодня статистика змінюється. Кожен українець за кордоном зустрічається з труднощами, які важко розв'язати наодинці. В який садочок віддати дитину? Як стати в чергу до податкової? Знайти заняття з йоги? Або навпаки — як зібрати людей на власний захід», — повідомили розробники.

Засновники проєкту «Нумо» — Ігор П'ятницький та Влад Буйвол.

«Перші декілька місяців, напевно, як і у всіх, були найважчими. Навіть після від’їзду сім’ї в безпечне місце почуття постійного занепокоєння не минало. Зустрічі з родиною, посиденьки з близькими друзями, нові знайомства, спільне волонтерство з українцями стали основою нової стабільності. Саме взаємодії зі своїми допомогли мені почуватися в безпеці і надають сил щодня. Бути частиною спільноти, рідних по духу, з якими цікаво і безпечно, — це ті речі, які допомагають у скрутні часи. І неважливо, де ти є: в України чи Європі», — пояснив ідею один із розробників Ігор П'ятницький.

«Коли моя наречена поїхала в Берлін на початку війни, ми зрозуміли, що потрібно шукати своїх. Ми бачимо, що є дуже великий запит серед українців на спілкування. Хочеться не просто підтримувати, але і зберігати наші культурні та соціальні цінності, а також обмінюватися важливою інформацією та корисними місцями. Дуже важливо, щоб люди об’єднувались, не втрачали зв’язок між собою та не асимілювалися в суспільстві для того, щоб було більше причин повернутися додому. Ми проводили опитування серед українців в телеграм-каналах та бачимо, як сильно змінилася картинка за чотири місяці. Зараз не всі хочуть повертатися, хоча це є критично важливим для нашої країни. Тому ми хочемо будувати нашу державу разом із сильними українцями. Ми хочемо підтримувати та об'єднувати культурні та соціальні цінності! Актуальні події, спілкування, однодумці та спільні цілі. Ми хочемо, щоб українці знайомилися і легко створювали заходи та спільноти», — розповів Влад Буйвол.

За допомогою додатку можна спілкуватися за інтересами онлайн, створювати теми для обговорення, шукати відповіді на будь-які питання, ділитися ідеями та знаходити українців поруч.

Фото William Hook з Unsplash
Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду