Фонд Сергія Притули оголосив мегазбір на безпілотники для розвідки

Фонд Сергія Притули оголосив мегазбір на безпілотники для розвідки

12:38,
19 Липня 2023
2485

Фонд Сергія Притули оголосив мегазбір на безпілотники для розвідки

12:38,
19 Липня 2023
2485
Фонд Сергія Притули оголосив мегазбір на безпілотники для розвідки
Фонд Сергія Притули оголосив мегазбір на безпілотники для розвідки
Мета — 120 мільйонів гривень на п'ять комплексів EOS С VTOL.

Фонд Сергія Притули оголосив збір коштів на безпілотники, «які допоможуть штурмовим підрозділам ГУР швидко знаходити та ефективно ліквідувати ворогів на найгарячіших позиціях», повідомили на фейсбук-сторінці благодійної організації.

«"[Вони] нам дійсно потрібні", ― сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. Вони ― розвідувальні БПЛА EOS: надійні, вже перевірені в бойових умовах, стійкі до дії ворожих засобів радіоелетронної боротьби (РЕБ). Такі переваги дозволяють ефективно виявляти, а потім знищувати скупчення російських військ та техніки», — написали на фейсбук-сторінці ГУР.

Зазначається, що EOS С VTOL — це безпілотні літальні апарати вертикального зльоту та посадки, які оснащуються електричною силовою установкою, що забезпечує майже безшумну роботу. Оптика дозволяє виявляти техніку противника на відстані до 15 кілометрів.

Гроші планують зібрати за тиждень. Реквізити для пожертв розміщені на сайті фонду.

Нагадаємо, під час останнього мегазбору Фонду Сергія Притули зібрали 110 536 980 грн 15 копійок — майже на 9 мільйонів більше за заплановану суму.

У січні Благодійний фонд Сергія Притули та Сергій Стерненко відзвітували про купівлю 142 дронів трьох типів за кошти, які в жовтні українці збирали «на помсту» ворогу. Серед них були також 50 дронів, які можуть літати до 800 кілометрів. Вже 11 жовтня Сергій Притула та Сергій Стерненко відзвітували про збір коштів. Тоді їм вдалося зібрати 352 мільйони гривень замість 100 мільйонів, як планувалося.

«Детектор медіа» також розповідав про одну з ініціатив Фонду Сергія Притули — Центри готовності цивільних, де всіх охочих навчають базових навичок, які корисні в умовах війни. Менше ніж за рік крізь Центри готовності цивільних пройшло понад 20 тисяч учасників у 16 областях України.

Зображення: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

 

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду