Українським жінкам у Польщі допомагатимуть започаткувати власну справу

Українським жінкам у Польщі допомагатимуть започаткувати власну справу

12:30,
27 Вересня 2022
714

Українським жінкам у Польщі допомагатимуть започаткувати власну справу

12:30,
27 Вересня 2022
714
Українським жінкам у Польщі допомагатимуть започаткувати власну справу
Українським жінкам у Польщі допомагатимуть започаткувати власну справу
Від початку вторгнення Росії в Україну понад 10 мільйонів українців були вимушені покинути країну, 5 мільйонів з яких – передусім жінки та діти – виїхали до Польщі. Зважаючи на нестабільну ситуацію, багато з них поки планують залишатися за кордоном. Impact Foundation у партнерстві з Центром інклюзивного зростання Mastercard запускають програму підтримки для українок, які хочуть відкрити власний бізнес в Польщі.

«Відбудова українських бізнесів – жіноче підприємництво» – це ініціатива, що покликана допомогти українкам повернутися до професійної діяльності в новій країні та в умовах нової реальності. Це можливість відновити професійну кар'єру, яку війна поставила на паузу, або отримати допомогу для запуску власної справи в Польщі. Ініціатива надасть українкам доступ до знань та необхідних інструментів, що дозволять розвивати власний бізнес.

Програма також передбачає створення спільного простору, де жінки-підприємниці зможуть співпрацювати, вчитися та обмінюватися досвідом, а також отримають доступ до послуг з догляду за дітьми, щоб мати змогу зосередитися на розвитку своєї нової справи. Можливість отримати польський номер соціального страхування, PESEL, також відкриває чудові перспективи для українців, оскільки він дозволяє розпочати підприємницьку діяльність в Польщі.

Програма, розроблена Impact Foundation, була представлена під час цьогорічної конференції Impact у Познані в рамках напряму Stand With Ukraine. Ця програма, мета якої – допомогти жінкам відкрити бізнес в Польщі, розпочалася 26 вересня. Зокрема, учасниці пройдуть навчальний курс, під час якого отримають загальне уявлення про закони та податкові правила, що діють у Польщі щодо ведення бізнесу.

Програма також допоможе українкам адаптуватися до нових обставин та умов. Протягом 12 місяців кожна жінка, яка розпочинає свій бізнес, отримає доступ до індивідуального навчання та консультаційної підтримки, можливість придбати обладнання, необхідне для своєї справи, а також доступ до послуг з бухгалтерії та просування власного бізнесу.

Крім того, починаючи з осені Impact Foundation допомагатиме громадянам України, передусім жінкам, з працевлаштуванням у Польщі та отриманням консультаційної підтримки щодо особистого й професійного розвитку від різних спеціалістів. У Варшаві буде створений коворкінг-простір із денним доглядом за дітьми.

Додатково буде започаткована серія безплатних вебінарів, присвячених насамперед веденню власного бізнесу онлайн, а також буде відкрита віртуальна бібліотека з матеріалами на тему ведення власного бізнесу.

Світлина John Schnobrich з Unsplash

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Anna
21:11 / 30.09.2022
А де посилання на реєстрацію в програмі? Ви можете відредагувати статтю і додати конкретну інформацію?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду