Відкрили набір на програму «Сила жінок 2024»

Відкрили набір на програму «Сила жінок 2024»

10:04,
29 Березня 2024
822

Відкрили набір на програму «Сила жінок 2024»

10:04,
29 Березня 2024
822
Відкрили набір на програму «Сила жінок 2024»
Відкрили набір на програму «Сила жінок 2024»
Це освітня грантова програма для жіночих громадських і бізнесових ініціатив.

У 2024 році програма «Сила жінок» громадської організації «Інститут партнерства та сталого розвитку» має 5,7 млн гривень для фінансування проєктів учасниць, повідомили організатори пресрелізом. 

Зазначається, що програма «Сила жінок» спрямована на розвиток компетенцій і згуртування жінок з різних сфер задля вирішення нагальних гуманітарних викликів у громадах, посилення впливу жінок на процеси планування та відновлення.

Заявки на участь у програмі приймають від активісток і громадських діячок, представниць органів місцевого самоврядування, соціально відповідальних підприємиць (із фокусом на підприємиць, які мають статус ВПО або займаються виробництвом товарів першої необхідності). Кінцевий термін подання заявки — 14 квітня.

У результаті відбору допомогу отримають 150 жінок, 50 гуманітарних ініціатив учасниць і 50 жінок-підприємиць.

150 жінок та їхніх команд отримають освітню, експертну підтримку з фокусом на розвиток власного потенціалу для стабілізації та адаптації роботи до умов воєнного часу, налагодження існуючих та побудови нових партнерств, координацію спільної діяльності з місцевими організаціями, органами влади, бізнесом, міжнародними донорами для забезпечення ефективного реагування на виклики, пов'язані з російською агресією проти України, та об'єднання зусиль для відбудови й розвитку.

50 гуманітарних ініціатив учасниць програми отримають фінансування обсягом до 114 тисяч гривень кожна. Фінансування відбувається у вигляді цільової допомоги на закупівлю товарів першої необхідності для цивільного населення. Організатор вітає ініціативи, які водночас підтримують закупівлі у місцевих малих виробників, жінок-підприємиць і фермерок. Допомога не виділяється на закупівлю товарів і послуг для військових.

50 жінок-підприємиць отримають додаткові освітні можливості, експертні консультації щодо розвитку та масштабування власної справи, можливість представити свою продукцію для замовлення в рамках програми.

Освітня програма для представниць ОГС, ОМС складається з 12 онлайн-тренінгів протягом квітня—червня. Тематичні блоки:

  1. Сила жінок:
  • Жіноче лідерство в часи війни. Знайомство зі спільнотою «Сила жінок».
  • Виснаження. Перезавантаження. Відновлення (як стабілізувати свій психологічний та фізичний стан та бути спроможними допомогти іншим).
  • Налагодження роботи команди в нових умовах.
  1. Сила партнерства:
  • Методи аналізу потреб громади/спільноти.
  • Механізми та інструменти задоволення потреб.
  • Налагодження взаємодії громадянського суспільства з місцевою владою та бізнесом.
  • Належне врядування.
  • Адвокація.
  1. Сила ініціативи:
  • Організаційне стратегування в нових умовах.
  • Проєктний менеджмент.
  • Фандрейзинг. Програми фінансування для розвитку ініціатив/громад.
  • Ефективна комунікація та промоція.

Освітня програма для жінок-підприємиць складається з п’яти онлайн-модулів протягом квітня—червня. Тематичні блоки:

  • Сила жінок у бізнесі. Роль жінок-підприємиць в економічному відновленні України.
  • Бізнес-планування.
  • Ефективна бізнес-модель.
  • Операційний менеджмент.
  • Сила партнерства. Додаткові можливості фінансування.

Програму коригуватимуть відповідно до запиту учасниць і доповнюватимуть індивідуальними експертними консультаціями та менторськими сесіями, нетворкінгом та обміном досвідом між учасницями спільноти, онлайн-зустрічами з лідерками України та світу.

Програму підтримують «ООН Жінки в Україні», Жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF), Центр міжнародного приватного підприємництва (CIPE), національний проєкт «Дія.Бізнес».

Програма «Сила жінок» з лютого 2022 року допомогла втілити 72 жіночі ініціативи та забезпечити нагальні критичні гуманітарні потреби 46 тисяч осіб у різних регіонах України, а також скоординувала та налагодила взаємодію між 150 жіночими командами громадянського суспільства, місцевого самоврядування, локального бізнесу. За час програми організації-учасниці програми надали підтримку більше 600 тисячам людей, повідомив Інститут партнерства та сталого розвитку.

Більше подій, грантів і вакансій у березні шукайте тут.

Титульне зображення: ГО «Інститут партнерства та сталого розвитку»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду