Колегія Держкомтелерадіо врахувала пропозиції Інституту медіа права за результатами громадської експертизи УТР

17:57,
25 Листопада 2010
8601

Колегія Держкомтелерадіо врахувала пропозиції Інституту медіа права за результатами громадської експертизи УТР

17:57,
25 Листопада 2010
8601
Колегія Держкомтелерадіо врахувала пропозиції Інституту медіа права за результатами громадської експертизи УТР

25 листопада колегія Державного комітету телебачення та радіомовлення розглянула експертні пропозиції, надані Інститутом медіа права за результатом проведення громадської експертизи діяльності комітету з регулювання порядку мовлення державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба УТР». Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо. У засіданні колегії взяли участь представники Інституту медіа права Ігор Розкладай та Ольга Сушко.

 

Експертиза тривала упродовж квітня-вересня 2010 року. Зокрема, проведено вибірковий моніторинг телевізійних програм, проаналізовано мовну політику і програмну сітку УТР, проаналізовано правові акти, що регулюють діяльність УТР та правовідносини між Держкомтелерадіо й УТР.

 

За результатами експертизи Інститут медіа права надав рекомендації щодо вдосконалення програмного наповнення УТР, оптимізації бюджетних видатків на її фінансування.

 

«Колегія ухвалила рішення щодо покращення роботи УТР, врахувавши при цьому експертні пропозиції. Зокрема, директору департаменту телебачення і радіомовлення  Сергію Абрамову та генеральному директору УТР Василю Юричку доручено розробити нову Концепцію мовлення УТР на період до 2020 року з урахуванням пропозицій Інституту медіа права. Водночас члени колегії зазначили, що відсутність необхідного фінансування (УТР отримує лише 10-15 % від потреби) не дозволяє ефективно і повною мірою виконувати відповідні доручення органів влади», - повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ.

 

Також колегія рекомендувала керівникам державних телерадіокомпаній звернути увагу на необхідність більш якісного підбору телепрограм, рекомендованих для трансляцій на зарубіжну аудиторію каналом УТР.

 

Нагадаємо, 1 квітня Інститут медіа права ініціював громадську експертизу Держкомтелерадіо, але комітет відмовив. Тоді Інститут оскаржив відмову в Кабінеті Міністрів. Після цього 5 липня голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк підписав наказ «Про проведення громадської експертизи Держкомтелерадіо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду