Українська делегація на інавгурації президента Тайваню: новий етап міжнародної підтримки

Українська делегація на інавгурації президента Тайваню: новий етап міжнародної підтримки

15:13,
21 Травня 2024
270

Українська делегація на інавгурації президента Тайваню: новий етап міжнародної підтримки

15:13,
21 Травня 2024
270
Українська делегація на інавгурації президента Тайваню: новий етап міжнародної підтримки
Українська делегація на інавгурації президента Тайваню: новий етап міжнародної підтримки
Президент Тайваню у своєму зверненні до української делегації висловив вдячність за теплі слова і запевнив, що Тайвань підтримує народ України у цей складний час.

Ганна Гопко, представниця громадянського суспільства з України, взяла участь в інавгурації новообраного президента Тайваню Лая Цінде. Цей візит підкреслив важливість міжнародної підтримки для України в умовах триваючої агресії з боку Росії. Під час церемонії Гопко передала подяку від українського суспільства за підтримку й віру в перемогу України.

На урочистій церемонії були присутні високопосадовці Тайваню, включаючи віцепрезидента, секретаря Ради національної безпеки, представників Міністерства оборони та закордонних справ. Також до церемонії долучилися делегації з Британії, Швеції, Південної Кореї, Литви, Словаччини та Брюсселя, депутати Європарламенту.

Делегація шведського парламенту

Ганна Гопко наголосила на історичному значенні цього візиту, порівнюючи його з подіями 1955 року, коли Ярослав Стецько, голова Антибільшовицького блоку народів, подорожував світом у пошуках підтримки для боротьби з комунізмом. Саме тоді Ярослав Стецько прибув з офіційним візитом на острів Тайвань, де в той час розташовувалося керівництво Китайської Республіки на чолі з Чан Кайші. Через рік в українському видавництві у Мюнхені вийшла друком його праця під назвою «Тайвань — острів свободи та надії».

«Сьогодні ми бачимо, як Тайвань підтримує Україну в її боротьбі за свободу та суверенітет. Це ще раз підкреслює важливість міжнародної солідарності та співпраці», — сказала Гопко. 

З початку повномасштабного вторгнення Росії Тайвань зайняв чітку позицію стосовно України: засудив російську агресію, застосував економічні важелі впливу, впровадив санкції проти Росії та Білорусі, надав фінансову допомогу, зокрема для відновлення цивільної інфраструктури.

Цей візит є важливим кроком у зміцненні міжнародних зв'язків та пошуку нових можливостей для співпраці. Міжнародна підтримка, особливо у такі важкі часи, є надзвичайно потрібною для України, і Тайвань демонструє свою солідарність та готовність допомагати.

Довідка.

Як співзасновниця ICUV — Міжнародного центру української перемоги — та голова правління Мережі захисту національних інтересів ANTS, Гопко вперше відвідала Тайвань у жовтні минулого року для участі в 11-й Глобальній асамблеї Світового руху за демократію. Асамблея зібрала понад 200 представників більш ніж 70 країн заради поширення демократичних цінностей та обміну ідеями щодо боротьби з авторитарними режимами. Тайвань тоді виділив новий пакет фінансової допомоги для України, а також обговорювалися можливості майбутніх демократичних реформ і спільного досвіду протистояння авторитарним режимам.

Титульне фото: Ганна Гопко з президентом Тайваню; фото АНТС

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду