Офіс генпрокурора створює новий підрозділ для підтримки потерпілих від війни

Офіс генпрокурора створює новий підрозділ для підтримки потерпілих від війни

16:57,
29 Червня 2023
1170

Офіс генпрокурора створює новий підрозділ для підтримки потерпілих від війни

16:57,
29 Червня 2023
1170
Офіс генпрокурора створює новий підрозділ для підтримки потерпілих від війни
Офіс генпрокурора створює новий підрозділ для підтримки потерпілих від війни
Наразі оголошено набір на вакантні посади.

У вівторок, 27 червня, розпочався набір 34 співробітників у новий спеціалізований підрозділ у структурі Офісу генпрокурора — Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків. Триватиме приймання документів два тижні — до 11 липня 2023 року включно.

Як зазначає пресслужба Офісу генпрокурора, робота нової установи буде спрямована на координування процесу надання юридичної, психологічної, медичної та соціальної допомоги потерпілим та свідкам воєнних злочинів, на їхній інформаційний супровід на усіх етапах кримінальних проваджень, а також на консультування потерпілих щодо запобігання поганих наслідків.

Тож для запуску Центру шукають 28 координаторів, двох спеціалістів зі стандартизації, одного спеціаліста із взаємодії з державними органами та недержавними організаціями, одного аналітика, одного начальника відділу, а також є одна вакансія заступника. Важливо, що до складу Центру не входитимуть прокурори, а лише фахівці із відповідною професійною підготовкою. Ознайомитись з повним переліком вимог та документів до цих посад можна за посиланням.

На старті своєї роботи Центр працюватиме з тими громадянами, які вже зверталися до прокуратури і отримали статус потерпілого або свідка. Потім, як зазначають в Генпрокуратурі, діяльність Центру розшириться на всю систему прокуратури.

Особи, які захочуть отримати допомогу від Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків можуть звернутися до місцевої прокуратури, написати в особисті повідомлення Центру у Facebook або Instagram, а також на електронну пошту pgo.coordination.center@gmail.com.

Центр підтримки потерпілих та свідків розпочне роботу на початку осені 2023 року – після того, як наберуть співробітників і вони пройдуть навчання.

Нагадаємо, що прокуратура Криму та Севастополя повідомила про використання штучного інтелекту для розслідування злочинів окупантів у Криму. У квітні цього року прокурори отримали повний доступ до програмного забезпечення ClearviewAI, яке розпізнає обличчя.

А Київська обласна прокуратура поінформувала про арешт майна ексведучої, дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко загальною вартістю понад 303 мільйони гривень. Мова йде про земельні ділянки площею 9,5 га та базу мисливства та спортивно-любительської ловлі площею 3021 кв.м.

Фото: Сергій Нужненко/«Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду