Більше 100 тисяч учнів відвідали Шкільний урок волонтерства за рік

Більше 100 тисяч учнів відвідали Шкільний урок волонтерства за рік

13:49,
29 Травня 2024
458

Більше 100 тисяч учнів відвідали Шкільний урок волонтерства за рік

13:49,
29 Травня 2024
458
Більше 100 тисяч учнів відвідали Шкільний урок волонтерства за рік
Більше 100 тисяч учнів відвідали Шкільний урок волонтерства за рік
Участь узяли 2480 шкіл з усіх областей України.

За навчальний рік у рамках проєкту «Шкільний урок волонтерства» 109 835 учнів та учениць 14—17 років у своїх школах дізналися про можливості, які дає волонтерство, повідомила Українська волонтерська служба на сайті. 

«Переважно уроки відбувались офлайн у стінах шкіл. Проте, на жаль, також й в укриттях. Для учнів, чиї школи наразі в тимчасовій окупації, вчителі розповідали про волонтерство в онлайн-форматі. Вчителі, які наразі живуть за кордоном, також роблять внесок у розвиток своїх учнів», — йдеться в публікації. 

Шкільний урок волонтерства

85% уроків провели вчителі різних предметів за власною ініціативою. Також долучилися до проведення занять 45 тренерів Української волонтерської служби.

Зазначається, що після уроків волонтерства учні приєднувались до чатбота «365 днів волонтерства», де щотижня отримували волонтерські завдання й вигравали призи за активність. 

Кожен учитель може провести урок волонтерства у своєму закладі освіти. Організатори надають посібник для вчителя, план уроку, презентацію та роздаткові матеріали для вправ. План і формат (онлайн/офлайн) уроку можна змінювати. Щоби взяти участь у проєкті, необхідно залишити заявку на сайті.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року в Україні стартувала ініціатива «Шкільний урок волонтерства». Проєкт ініціювали громадські організації «Українська волонтерська служба» та «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту.

Нещодавно Шкільний урок волонтерства став частиною програми підвищення кваліфікації для вчителів. Тобто за проведення уроків освітяни можуть отримувати кредити ЄКТС, які зараховуються у їх особистий план розвитку компетенцій. 

За даними U-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів уже долучилися до активної допомоги. 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України, зокрема і як волонтери.

На фото: учасники й учасниці Шкільних уроків волонтерства. Фото, інфографіка УВС

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду