Понад 160 дітей, викрадених росіянами з України, знайшли в Німеччині

Понад 160 дітей, викрадених росіянами з України, знайшли в Німеччині

09:46,
17 Квітня 2024
2223

Понад 160 дітей, викрадених росіянами з України, знайшли в Німеччині

09:46,
17 Квітня 2024
2223
Понад 160 дітей, викрадених росіянами з України, знайшли в Німеччині
Понад 160 дітей, викрадених росіянами з України, знайшли в Німеччині
Автори:
Усі вони розшукувались як примусово переміщені на тимчасово окуповані території або депортовані до РФ та Білорусі.

Українські правоохоронці у співпраці з німецькими колегами встановили місцезнаходження на території ФРН 161 української дитини, викраденої Росією.

Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський під час зустрічі в Берліні з президентом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгером Мюнхом, передає кореспондент «Укрінформу». Зустріч відбулась на полях Європейського поліцейського конгресу, участь у якому бере українська делегація.

«Завдяки нашій співпраці з правоохоронними органами ФРН за напрямом документування воєнних злочинів Російської Федерації, а саме депортації та примусового переміщення українських дітей, встановлено місцезнаходження в Німеччині 161 української дитини. Усі вони розшукувались як примусово переміщені на тимчасово окуповані території або депортовані до РФ та Білорусі», — розповів Вигівський.

За його словами, Україна розраховує на допомогу німецьких партнерів у притягненні російських воєнних злочинців до відповідальності як в українських судах, так і в судах інших країн, а військово-політичне керівництво — у Міжнародному кримінальному суді та Спеціальних трибуналах.

«Ми зацікавлені у спільних діях з нашими німецькими партнерами як на двосторонній основі, так і під егідою Європолу», — підкреслив очільник Нацполіції.

Втім, про подальшу долю викрадених Росією українських дітей, які були знайдені українськими та німецькими правоохоронцями на території ФРН, він не повідомив.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової через скоєння ними воєнного злочину — незаконної депортації та переміщення дітей з окупованих районів України до РФ, яке відбувалося щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна може підтвердити документально близько 20 000 випадків примусового переміщення українських дітей, але реальна їх кількість більша. 

27 квітня 2023 року Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію Росії.

Читайте також:

На фото — Марія Львова-Бєлова на зустрічі трьох літаків Міноборони Росії з дітьми-сиротами Донбасу у Підмосков'ї в жовтні 2022 року

Фото: телеграм-канал Львової-Бєлової

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду