Рух «Чесно» встановив нову фотозону-марку на Хрещатику

Рух «Чесно» встановив нову фотозону-марку на Хрещатику

18:05,
25 Жовтня 2023
642

Рух «Чесно» встановив нову фотозону-марку на Хрещатику

18:05,
25 Жовтня 2023
642
Рух «Чесно» встановив нову фотозону-марку на Хрещатику
Рух «Чесно» встановив нову фотозону-марку на Хрещатику
Вона має вигляд великої поштової марки із зображеною мапою Росії, розділеної на частини.

Рух «Чесно» встановив нову марку-фотозону біля будівлі Київської міської державної адміністрації в центрі столиці, повідомили на сайті громадської організації.

Марка відображає сподівання українців на деколонізацію Росії й падіння «тюрми народів» та ілюструє сценарії прогнозів щодо завершення війни, сказала керівниця руху «Чесно» Віта Думанська. «Нещодавно ПАРЄ визнала Росію диктатурою і наголосила, що відновлення демократії в РФ відповідає інтересам насамперед народу країни. У Верховній Раді вже працює ТСК, яка  напрацьовує держполітику щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів РФ. Тобто, РФ — фактично імперія, яка через імперські амбіції воює з сусідніми державами. Як знаємо з історії — розпад імперій неминучий», — сказала вона.

Попередню марку «Путін у Гаазі», представлену 9 травня, було пошкоджено, повідомили в «Чесно». 

Першу марку під назвою «Бавовна на Кримському мосту» встановили 24 серпня 2022 року в рамках виставки «Інфоспротив»; вибух на Кримському мосту відбувся пізніше, 8 жовтня. «Згодом вийшла нова марка — "Бавовна над Кремлем". Як і у випадку з мостом, бавовна над Кремлем уже сталася, тож тепер рух "Чесно" "пророкує" падіння Росії», — йдеться в замітці на сайті «Чесно».

Виставка «Інформаційний спротив» представляє білборди, сітілайти, графіті, марки, листівки та навіть оновлені дорожні знаки, які «надихають українців на боротьбу та виражають їхнє ставлення до ворога». Колекція доступна в онлайн-форматі

Фото: chesno.org

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду