Як допомогти прихисткам тварин із Херсонщини: покрокова інструкція від Save Pets of Ukraine

Як допомогти прихисткам тварин із Херсонщини: покрокова інструкція від Save Pets of Ukraine

15:57,
9 Червня 2023
905

Як допомогти прихисткам тварин із Херсонщини: покрокова інструкція від Save Pets of Ukraine

15:57,
9 Червня 2023
905
Як допомогти прихисткам тварин із Херсонщини: покрокова інструкція від Save Pets of Ukraine
Як допомогти прихисткам тварин із Херсонщини: покрокова інструкція від Save Pets of Ukraine
Зоозахисники закликали допомагати не лише донатом, а й руками.

Команда Save Pets of Ukraine випустила покрокову інструкцію для охочих допомогти притулкам, куди евакуювали тварин із затоплених регіонів, повідомила «Детектору медіа» пресслужба соціальної ініціативи. Інструкцію створили, щоби залучити волонтерів, оскільки через збільшення кількості тварин у притулках працівникам не вистачає рук, ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що «Гід для волонтера» — це збірка порад на основі реальних потреб притулків. Брошура розповідає, яку роботу можна і потрібно робити в притулках, як підготуватись до візиту, як допомогти віддалено, що вдягти, а що взяти з собою. Також наведені поради зоопсихологині Оксани Галан, як налагодити перший контакт із тваринами.

Фрагменти брошури

«Вчора до нас приїхало близько 20 тварин із херсонського напрямку. Притулок був ще не відкритий, але ми відчинили двері раніше. Плануємо вмістити не менше 100 тварин. Це не остаточна цифра, тому що дуже багато евакуаційних рейсів просять про допомогу», — сказала Ірина Подвойська, директорка Всеукраїнського центру допомоги безпритульним тваринам Patron Pet Center у Києві. За даними першого всеукраїнського перепису притулків та дослідження їх потреб, від початку повномасштабної війни тварин під опікою притулків і зооволонтерів побільшало в середньому на 60 %.

Save Pets of Ukraine також підготувала перелік притулків і ветеринарних клінік, які вже прийняли та готові надати прихисток евакуйованим чотирилапим. Список оновлюють в інстаграмі ініціативи.

У Save Pets of Ukraine додали, що з 6 по 8 червня волонтерам вдалося врятувати понад 1500 тварин. Їх евакуювали до Миколаєва, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, Черкас, Києва та Київської області, Кіровоградської області.

Save Pets of Ukraine — це соціальна ініціатива українського виробника харчування для котів та собак Kormotech, заснована в 2022 році. Ініціатива втілюється спільно з громадською організацією «Елемент життя» і благодійним фондом U-Hearts. Save Pets of Ukraine об'єднала десятки неприбуткових та бізнесових організацій, а також приватних донорів у США, Англії, Європі та Україні. Ініціатива надає корм притулкам і зооволонтерам, медичні препарати ветеринарам і комплексно підтримує притулки для котів і собак.

Нагадаємо, уночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Унаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС загалом затоплення загрожує до 80 населеним пунктам регіону.

У Херсоні знеструмлений мікрорайон Корабел, з метою безпеки також відключать газопостачання.

В «Укргідроенерго» повідомили, що внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

У розвідці зазначили, що окупанти двічі мінували Каховську ГЕС перед тим, як її підірвати, і додають, що такий крок свідчить про паніку серед російських загарбників.

Читайте також:

Світлини Лали Тарапакіної, скриншоти брошури «Гід для волонтера»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду