Олексій Резніков затвердив склад антикорупційної ради при Міноборони

Олексій Резніков затвердив склад антикорупційної ради при Міноборони

13:52,
11 Квітня 2023
2420

Олексій Резніков затвердив склад антикорупційної ради при Міноборони

13:52,
11 Квітня 2023
2420
Олексій Резніков затвердив склад антикорупційної ради при Міноборони
Олексій Резніков затвердив склад антикорупційної ради при Міноборони
Попри апеляції учасників конкурсу, які не потрапили до списку переможців, голосування за членів ради відбулось без порушень, заявляють в міністерстві.

Міністр оборони України Олексій Резніков своїм наказом затвердив склад громадської антикорупційної ради при МО. Про це повідомили на сайті військового відомства.

До антикорради увійшли 15 кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами голосування:

1. Олександр Геращенко — від ГО «Центр протидії рейдерству та корупції»;
2. Артак Григорян — від ГО «Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан”»;
3. Євген Грушовець — від ВГО «Асоціація правників України»;
4. Віталій Кальницький — від ГО «Антикорупційна сокира»;
5. Геннадій Кривошея — від ГО «Разом проти корупції»;
6. Віталій Масюк — від ГО «Нова чесна Україна»;
7. Тетяна Ніколаєнко — від ГО «Сopopitac»;
8. Віталій Оджиковський — від ВГО «Асоціація правників України»;
9. Дмитро Остапенко — від ВГО «Асоціація правників України»;
10. Костянтин Піонтковський — від ГО «Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан”»;
11. Віктор Прудковських — від ГО «Антикорупційна сокира»;
12. Олег Свірко — від ГО «Сopopitac»;
13. Олена Трегуб — від ГО «Незалежна антикорупційна комісія»;
14. Анастасія Шуба — ГО «Антикорупційна сокира»;
15. Богдана Ярова — від ГО «Сopopitac».

Як писав раніше «Детектор медіа», серед кандидатів до антикорради при МО була і журналістка видання «Цензор.net» Тетяна Ніколаєнко, яка відома своїми критичними матеріалами про антикорупційні органи України та схеми розкрадання державних коштів. Ніколаєнко виявилася другою за кількістю відданих за неї голосів — в неї виявилось майже 27 тисяч прихильників.

Установче засідання громадської антикорупційної ради, кажуть в Міноборони, відбудеться найближчим часом після узгодження дати засідання з усіма обраними членами.

Як повідомлялось раніше, 3 березня 2023 року міністр оборони України видав наказ «Про громадську антикорупційну раду при Міністерстві оборони України», яка мала бути створена шляхом відкритого рейтингового інтернет-голосування громадянами України.

24 березня у Міністерстві оборони України відбулося онлайн-голосування за учасників громадської антикорупційної ради, створити яку при МО своїм наказом розпорядився очільник відомства Олексій Резніков. Процедура була відкрита, і віддати голос за бажаного кандидата, повідомляв сайт Міноборони, міг будь-який громадянин. Кожен з голосуючих міг підтримати до 15 кандидатів.

31 березня був оприлюднений список 15 кандидатів до громадської антикорупційної ради при відомстві, які отримали найбільшу кількість голосів під час онлайн-голосування. У голосуванні взяли участь 41684 особи. «Рада набуде повноважень після ухвалення відповідного рішення Міноборони, про що буде повідомлено додатково», — пообіцяли тоді в МО. 

5 квітня 2023 року у оборонному відомстві відбулася зустріч представників громадськості щодо процесу формування Громадської антикорупційної ради при Міноборони України. Під час зустрічі було повідомлено, що всі письмові звернення, які містили скарги та апеляції на результати голосування як від учасників конкурсу, так і від громадських організацій, були розглянуті у встановленому порядку.

За результатами зустрічі та наданих під час неї розробником сервісу контролю за підрахунком голосів громадської організації «Електронна Демократія» інформації щодо перебігу голосування було констатовано, що процес формування громадської антикорупційної ради при Міноборони України відбувся без порушень. Ознак суттєвого впливу на результати загальнонаціонального інтернет-голосування, що могли вплинути або змінити підсумковий рейтинг кандидатів, не виявлено.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду