Парамедикиня Тайра очолить робочу групу з медичних питань при Міноборони

Парамедикиня Тайра очолить робочу групу з медичних питань при Міноборони

17:53,
28 Квітня 2023
1170

Парамедикиня Тайра очолить робочу групу з медичних питань при Міноборони

17:53,
28 Квітня 2023
1170
Парамедикиня Тайра очолить робочу групу з медичних питань при Міноборони
Парамедикиня Тайра очолить робочу групу з медичних питань при Міноборони
Група займатиметься розв’язанням проблем із лікуванням українських військовослужбовців.

Міністерство оборони України відреагувало на велику кількість звернень від громадських організацій, які займаються супроводженням медичної підтримки воїнів, і створило робочу групу на чолі з Юлією «Тайрою» Паєвською для вирішення цих проблем.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив під час пресконференції.

«Ми відреагували на звернення великої кількості громадських організацій і волонтерів, які займаються медичним супроводом наших воїнів, захисників і захисниць. Ми подивилися на весь перелік зауважень, в хорошому сенсі слова претензій та рекомендацій. Можливо, вона (робоча група. — ДМ) потім також інституціоналізується у щось, як робоча група по антикорупційному напрямку перетворилася в Антикорупційну раду», — повідомив керівник військового відомства.

За словами Резнікова, очолити робочу групу при Міністерстві оборони зголосилась Юлія Паєвська на псевдо Тайра: «Вона погодилася очолити цю групу і напрацювати певні пропозиції разом із тими, хто до неї доєднається».

Водночас було ухвалено рішення про збільшення кількості військово-лікарських комісій на лінії фронту. 

«Щоб наші поранені могли звертатися в ці установи не тільки на території військових госпіталів, а й на території цивільних медичних закладів. Крім того, за моєю директивою буде обов'язкове введення додаткових посад психологів у всіх лікувальних закладах. Сам факт поранення — це не лише фізична травма, але й психологічна», — додав очільник оборонного сектору України.

Цим питанням, відзначив він, займатимуться заступниця міністра оборони Ганна Маляр і командувачка Медичних сил ЗСУ Тетяна Остащенко. Вони мають відвідати всі ВЛК у містах вздовж лінії фронту. «Сьогодні вони мають вирушати у це відрядження, і я маю протягом десяти днів отримати доповідь, що там відбувається, які потреби там є», — розповів Резніков.

Юлія Паєвська «Тайра» — відома волонтерка й парамедикиня, яка з початку війни допомагала військовим та мирним жителям на Донбасі, а перед цим — брала участь у Революції гідності. На Донбасі Тайра сформувала власну команду для евакуації під назвою «Ангели Тайри».

Попри те, що Юлія Паєвська не має медичної освіти, вона займається допомогою пораненим та їх евакуацією з 2014 року. Має звання «Народний герой України», відзнаку «За гуманітарну участь в АТО», чимало нагород від різних з’єднань ЗСУ.

16 березня 2022 року Юлія Паєвська потрапила в полон до російських окупантів. Її з водієм затримали на блокпосту в Мангуші, що поблизу Маріуполя. 17 червня того ж року Тайру звільнили з полону.

У березні 2023 року Паєвська стала лауреаткою Міжнародної премії «Найхоробріша жінка світу» — International Women of Courage Award — від Держдепартаменту США.

Раніше повідомлялося, що 3 березня 2023 року міністр оборони України видав наказ «Про громадську антикорупційну раду при Міністерстві оборони України», яка буде сформована шляхом відкритого рейтингового інтернет-голосування громадянами України.

10 квітня міністр оборони своїм наказом затвердив склад громадської антикорупційної ради при МО. До неї ввійшли 15 представників громадських організацій, які набрали найбільшу кількість голосів за результатами відкритого голосування.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду