Рух спротиву Жовта стрічка ініціював флешмоб «Єдине серце України»

Рух спротиву Жовта стрічка ініціював флешмоб «Єдине серце України»

12:02,
6 Березня 2023
714

Рух спротиву Жовта стрічка ініціював флешмоб «Єдине серце України»

12:02,
6 Березня 2023
714
Рух спротиву Жовта стрічка ініціював флешмоб «Єдине серце України»
Рух спротиву Жовта стрічка ініціював флешмоб «Єдине серце України»
Акція присвячена річниці початку опору на тимчасово окупованих територіях.

У березні 2022 року десятки тисяч українців виходили на мітинги у тимчасово окупованих Мелітополі, Херсоні, Бердянську, Енергодарі, Новій Каховці та інших містах. Сьогодні опір на всіх окупованих територіях продовжується підпільно. Учасники руху спротиву «Жовта стрічка» малюють проукраїнські плакати та графіті, пов'язують жовту стрічку як символ опору російській окупації та щодня нагадують, що Україна єдина і неподільна.

6 березня — до річниці початку спротиву — на тимчасово окупованих територіях рух спротиву «Жовта стрічка» запустив флешмоб «Єдине серце України». Він покликаний підтримати тих, хто не припиняє чинити опір в окупованих містах і селах.

Долучитися до флешмобу дуже просто. Для цього потрібно:

  • надрукувати або намалювати половинку серця будь-якого кольору та сфотографуватися з нею на фоні вашого міста (можна використати готову Instagram-маску з половинкою серця, яку можна знайти у акаунті руху @yellowribbonua)

  • опублікувати фото в соцмережах, тегнувши акаунт руху в Instagtam @yellowribbonua

  • додати до фото хештег #ЄдинеСерцеУкраїни.

Водночас у тимчасово окупованих містах завдяки активістам «Жовта стрічка» з’являться жовті половинки сердець. Їхні зображення організатори акції поєднають у колажі з «сердечними» фото, зробленими українцями поза межами окупованих територій, і таким чином з’єднають серця по всій Україні.

«Росіяни роблять усе, щоб перервати зв’язок окупованих територій з усією Україною, тому українцям в окупації важливо відчувати, що вони не самі, і бачити підтримку. Закликаємо всю країну долучитись до флешмобу. А ми зробимо все, аби на тимчасово окупованих територіях було якнайбільше жовтих половинок, що символізують нашу єдність» — розповів Іван, координатор руху спротиву «Жовта стрічка».

Фотоколажі з поєднаними половинками сердець будуть опубліковані на сторінках руху спротиву «Жовта стрічка».

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду