Уперше в Україні пройде міжнародна економічна олімпіада

Уперше в Україні пройде міжнародна економічна олімпіада

18:54,
16 Лютого 2023
923

Уперше в Україні пройде міжнародна економічна олімпіада

18:54,
16 Лютого 2023
923
Уперше в Україні пройде міжнародна економічна олімпіада
Уперше в Україні пройде міжнародна економічна олімпіада
До участі запрошують учнів будь-яких шкіл, а вчителям потрібно лише зареєструвати свою школу. Переможці представлятимуть Україну в фіналі у Словаччині.

Уперше в Україні пройде Міжнародна економічна олімпіада від чеського Institute of Economic Education. Співорганізатором заходу є громадська організація Bendukidze Free Market Center.

«Олімпіада складається з чотирьох етапів: шкільний, регіональний, національний і міжнародний тури. Найкращі учні представлятимуть Україну в фіналі в Словаччині разом із представниками ще 16 країн. Школа, яка відправить на шкільний етап олімпіади найбільшу кількість учасників, отримає нагороду. Також усі учні, координатори та навчальні заклади отримають сертифікати про участь в олімпіаді. Учні, які потраплять у топ-30 рейтингу національного етапу олімпіади, отримають до 90% знижки на навчання в Київській Школі Економіки, а автори найкращих есе на регіональному етапі отримають шанс поїхати в експедицію до ЄС від Української Академії Лідерства», — повідомили у пресрелізі організатори олімпіади. 

Згідно з надісланою інформацією, мета олімпіади — зацікавити підлітків вивченням економіки й виміряти їхній рівень економічної грамотності. Організатори твердять, що для участі в олімпіаді не потрібно навчатися у спеціалізованій школі або класі. Усі учні 10-11 класів (за бажанням — учні ще й 9 класу) або відповідних курсів коледжів можуть перевірити своє економічне мислення.

Серед партнерів олімпіади — SavED, Освіторія, Prometheus та інші. Щоб взяти участь у Олімпіаді, вчителям необхідно зареєструвати свою школу за посиланням до 28 лютого 2023 року.

Громадська організація Bendukidze Free Market Center створена з метою сприяти свободі, обмеженому відкритому уряду та вільному ринку шляхом аналізу та розробки нових і сучасних варіантів політики та прямої взаємодії з особами, які приймають рішення, в уряді, бізнесі та громадянському суспільстві.

Раніше «ЗМІ для змін» писав про те, що для шкільних вчителів, директорів і адміністрації стартував безплатний онлайн-курс «Спільно до навчання: ефективна та безпечна освіта під час війни». Також учителів може зацікавити розповідь про те, що освітня організація «Навчай для України» та студія онлайн-освіти EdEra розробили курс про вчителювання в час кризи. Курс отримав офіційну рекомендацію від Міністерства освіти і науки України й передбачає сертифікат з підвищення кваліфікації.

Фото: lp.econfun.org

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду