Триває конкурс Мінветеранів для проєктів громадських організацій

Триває конкурс Мінветеранів для проєктів громадських організацій

13:40,
4 Липня 2024
348

Триває конкурс Мінветеранів для проєктів громадських організацій

13:40,
4 Липня 2024
348
Триває конкурс Мінветеранів для проєктів громадських організацій
Триває конкурс Мінветеранів для проєктів громадських організацій
Організація може подавати кілька проєктів до 714,3 тис. грн кожен до 21 липня включно.

Міністерство у справах ветеранів України нагадало на сайті, що відновило конкурсні програми для громадських організацій, що працюють із ветеранами та ветеранками. Загальний бюджет конкурсу — 5 мільйонів гривень. Максимально на втілення програми, заходу чи проєкту можна закласти 714,3 тисячі гривень.

Серед вимог до учасників — офіційна реєстрація як громадське об'єднання, а до програм —  втілення на території не менш як третини регіонів України та залучення ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) військових.

Участь у конкурсі можуть взяти громадські організації (об’єднання і спілки), які працюють у напрямах:

  1. Формування оборонної свідомості та громадянської стійкості:
  • організація заходів військово-патріотичного виховання в рамках підготовки громадян до національного спротиву;
  • інформаційно-просвітницькі, виховні заходи та кампанії із питань військово-патріотичного виховання.
  1. Популяризація історії українського опору збройній агресії РФ проти України, а також інформації про подвиги ветеранів війни при захисті України:
  • видавництво книг та інших друкованих видань, мемуарів, художніх творів, виробництво  документальних та художніх фільмів, організація виставок.

Заявки треба подавати в електронній системі «Е-Конкурси» платформи «ВзаємоДія» до 23:59 21 липня 2024 року. Переможців вибере незалежна конкурсна комісія. Оголосити переможців планують упродовж 19—23 серпня.

Нагадаємо, Мінветеранів призупинив підтримку інститутів громадянського суспільства після початку повномасштабної війни.

Натомість у 2022 році Український ветеранський фонд оголоcив про старт конкурсу фінансування «Варто+ГО» для громадських організацій, які надають послуги ветеранам. У 2023 році, крім «Варто+ГО», УВФ оголосив для громадських організацій конкурс «Варто:Єднання». На підприємницькі ініціативи ветеранів у 2024 році Український ветеранський фонд заклав 205 млн грн.

Крім того, цьогоріч конкурси для громадських об’єднань також оголосив Мінмолодьспорт із бюджетом у 19,5 млн грн.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» розповідав, що змінилося, коли уряд перевів державні конкурси проєктів для громадських організацій в електронний формат.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду