Українська асоціація медіабізнесу шукає журналістів для написання матеріалів про воєнні злочини Росії

Українська асоціація медіабізнесу шукає журналістів для написання матеріалів про воєнні злочини Росії

17:56,
17 Лютого 2023
942

Українська асоціація медіабізнесу шукає журналістів для написання матеріалів про воєнні злочини Росії

17:56,
17 Лютого 2023
942
Українська асоціація медіабізнесу шукає журналістів для написання матеріалів про воєнні злочини Росії
Українська асоціація медіабізнесу шукає журналістів для написання матеріалів про воєнні злочини Росії
За три місяці відібраним журналістам необхідно буде написати 12 оплачуваних матеріалів.

Українська Асоціація Медіа Бізнесу (УАМБ) за підтримки Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні запрошує до співпраці журналістів, які готові написати матеріали про воєнні злочини Росії в Україні і таким чином долучитися до глобальної ініціативи «Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії» (стисла назва «Трибунал для Путіна»).

Інформацію про це «ЗМІ для змін» надіслали ініціатори.

«У групу, яка працюватиме 3 місяці і за цей час підготує матеріали, будуть відібрані 25 журналістів на підставі прозорого конкурсу. Робота з написання матеріалів буде оплачена, а на початку буде проведене навчання, де учасники отримають знання як щодо виокремлення воєнних злочинів (не плутати з військовими злочинами!), так і з основних правил перевірки отриманої інформації та її належного документування», — ідеться у повідомленні.

Основні критерії конкурсу:

  • пріоритет буде наданий журналістам з районів, де були бойові дії, з деокупованих та наближених до лінії фронту територій. (Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Луганська, Харківська, Сумська, Чернігівська та Київська область);
  • кожен / кожна, хто зацікавлений взяти участь у підготовці матеріалів, має підтвердити готовність підготувати 12 матеріалів за 3 місяці та продемонструвати розуміння щодо джерел таких матеріалів / історій / свідчень;
  • усі учасники проєкту мають погодитися із тим, що матеріали мають бути затверджені експертом ініціативи «Трибунал для Путіна» як належно підготовлені, до того, як будуть оплачені. Окрім того, можливість публікації цих матеріалів буде погоджуватися безпосередньо з представником «Трибунал для Путіна».

Для участі у відборі просять заповнити форму за посиланням.

Крайній термін подання заповненої анкети на конкурс — 18:00 понеділка, 22 лютого 2023. Анкети, отримані після цього терміну, розглядатися не будуть.

Для роботи в проєкті із написання матеріалів для ініціативи «Трибунал для Путіна» будуть відібрані 25 журналістів, які пройдуть необхідне навчання.

Трибунал для Путіна — Глобальна ініціатива «Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії» (стисла назва «Трибунал для Путіна»), яка була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії у лютому 20022 року.

Учасники ініціативи документують події, в яких вбачаються ознаки злочинів за Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах країни, що стали об’єктом нападу.

Ініціатива працює на міжнародному рівні, щоб використати чинні механізми ООН, Ради Європи, ОБСЄ, ЄС та Міжнародного кримінального суду для зупинення злочинів і покарання винних.

Унікальність ініціативи полягає у тому, що її методологія документування дозволяє майже поденно відтворити хронологію вчинення воєнних злочинів, починаючи з 24 лютого, використовуючи принцип зуму (від області до найменшого населеного пункту).

Фонд імені Фрідріха Еберта є найстарішим політичним фондом Німеччини, що володіє багатими соціал-демократичними традиціями від дня свого заснування в 1925 році. Фонд був заснований як політичний заповіт Фрідріха Еберта, першого президента Німеччини, що був обраний демократичним шляхом, та іменем якого був названий Фонд. Ключовою діяльністю Фонду є втілення в життя основоположних ідеалів та цінностей соціал-демократії: свободи, справедливості, солідарності.

Українська асоціація медіабізнесу (УАМБ) — громадська неприбуткова організація, правонаступник Української асоціації видавців періодичної преси, створеної у квітні 2001 року, яка об’єднує видавців (друковані та електронні ЗМІ). УАМБ – найбільша українська асоціація видавничих компаній. З 2015 року по теперішній час УАМБ провела понад 75 заходів для місцевих ЗМІ, в яких взяли участь понад 3000 учасників. Протягом 2022 року УАМБ надала фінансову підтримку понад 140 медіа на загальну суму понад 7 млн гривень.

Нагадаємо, «ЗМІ для змін» писав, що громадські організації «Українська Гельсінська Спілка з прав людини», «Харківська правозахисна група» та «Центр громадянських свобод» заявили, що створюють глобальну ініціативу для притягнення до відповідальності за міжнародні злочини у рамках збройної агресії Російської Федерації проти України. Назвали її «Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії» або cтисло — «Трибунал для Путіна».

Ініціатива розпочала співпрацю із журналістами для документування воєнних злочинів росіян в Україні. Також «ЗМІ для змін» розповідав, як кожен журналіст може допомогти покарати російських воєнних злочинців. Станом на кінець серпня ініціатива задокументувала понад 13 тисяч випадків бомбардувань, а у вересні запустила власний сайт.

Фото: ДСНС України

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду