Європейські правозахисники просять Литвина і Януковича захистити гомосексуалістів

15:24,
3 Жовтня 2012
5174

Європейські правозахисники просять Литвина і Януковича захистити гомосексуалістів

15:24,
3 Жовтня 2012
5174
Європейські правозахисники просять Литвина і Януковича захистити гомосексуалістів
З такою заявою виступила правозахисна організація ILGA-Europe

Європейські правозахисні організації стурбовані ухваленням Верховною Радою України у першому читанні проекту закону про заборону пропаганди гомосексуалізму. Перших осіб держави просять висловитись проти закону. Про це йдеться у заяві Міжнародної комісії юристів та правозахисної організації ILGA-Europe, текст якої передано УНІАНу.

 

«Міжнародна комісія юристів та ILGA-Europe закликають український парламент відкликати цей законопроект з порядку денного, а також закликають голову парламенту та Президента, які обидва мають підписати закон для того, щоб він набув чинності, висловитися проти нього», - йдеться у заяві.

 

Європейські правозахисники вважають, що ухвалення такого закону в Україні призведе до подальшої маргіналізації лесбійок, геїв та бісексуалів, у тому числі й тому, що термін «пропаганда гомосексуалізму» у документі не визначений. «Згідно з проектом закону, людині неможливо зрозуміти, які саме висловлювання заборонені», - написано у заяві.

 

Європейські правозахисники переконані, що ухвалення закону призведе до порушення прав на свободу слова, зібрань та асоціацій.

Нагадаємо, 2 жовтня 2012 Верховна Рада прийняла за основу законопроект №8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)», який забороняє пропаганду гомосексуалізму. Законопроект підтримали 289 народних депутатів.

 

Як писала ТК, Amnesty International закликає Верховну Раду України відхилити законопроект №8711.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
ультрас
00:30 / 04.10.2012
україна деградує на очах, як сніг у березні! мова, свобода слова, кохання - зачем нам это? демократія, давай до свидания! ідеологія чучхе - ласкаво просимо!
ремонт
15:58 / 03.10.2012
Почему бы не озаглавить это "Европейские гомосексуалисты просят Януковича и Литвина защитить правозащитников?"
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду