Amnesty International закликає Раду відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму

17:29,
2 Жовтня 2012
4981

Amnesty International закликає Раду відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму

17:29,
2 Жовтня 2012
4981
Amnesty International закликає Раду відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму
Вважає, що цей закон призведе до дискримінації лесбійок, геїв та бісексуалів

Amnesty International закликає Верховну Раду України відхилити законопроект №8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)» на підставі того, що цей закон буде обмежувати дітей у їх праві шукати, одержувати і передавати інформацію та ідеї будь-якого роду.

 

«У разі прийняття у другому читанні, цей закон призведе до дискримінації лесбійок, геїв та бісексуалів, включаючи порушення їх права на свободу вираження та мирних зборів», - йдеться у повідомленні.       

 

Законопроект №8711 пропонує заборонити виготовлення чи друк продукції, яка «пропагує» гомосексуальність, використання ЗМІ, телебачення чи радіо для «пропаганди» гомосексуальності, виготовлення чи розповсюдження літературних творів, кінематографічної продукції чи відеоматеріалів, що «пропагують» гомосексуальність. У разі прийняття цього закону, його порушення буде каратися штрафами чи тюремним ув'язненням терміном до п'яти років.

 

Як зазначає Amnesty International, законопроект №8711 є порушенням низки міжнародних зобов'язань України, серед яких - Міжнародний пакт про громадянські та політичні права (МПГПП), Європейська конвенція про захист прав людини та основоположних свобод та Конвенція про права дитини. Він також суперечить рекомендаціям Європейського суду з прав людини та Комітету ООН з прав людини.

 

«Цей законопроект є породженням стереотипних уявлень про гомосексуальність, а не результатом належного процесу, під час якого бралися би до уваги інтереси дитини та забезпечувалися її найкращі інтереси, - сказала Тетяна Мазур, виконавчий директор Amnesty International в Україні, - Якщо Україна хоче відповідати європейським та міжнародним стандартам з прав людини, український уряд повинен намагатися будувати суспільство, у якому різноманіття розглядається не як загроза, а як джерело збагачення всього суспільства».

 

Нагадаємо, 2 жовтня 2012 Верховна Рада прийняла за основу законопроект №8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)», який забороняє пропаганду гомосексуалізму. Законопроект підтримали 289 народних депутатів.

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Iryna
18:59 / 03.10.2012
Chudovo skazano, Olexij.
Олексій
18:02 / 02.10.2012
В нас норм моралі взагалі вже не існує? Давайте приберемо кримінальну відповідальність за крадіжку, адже вона обмежує право крадіїв на користування вкраденим майном! Давайте приберемо кримінальну відповідальність за вбивство, яке обмежує право на помсту і справедливий суд! Давайте приберемо відповідальність за хабарництво; ох, як вона обмежує права наших чиновників! Але перш, ніж мене звинуватять у гомофобії, скажу: нічого поганого у забороні ПРОПАГАНДИ гомосексуалізму нема (інакше це вже посягання на права гетеросексуалістів), але варто все дуже уважно прописати, бо поняття ПРОПАГАНДА має відрізнятися від поняття ПРАВО НА СВОБОДУ СЕКСУАЛЬНИХ ПОГЛЯДІВ. Заборона реклами тютюну не обмежує права курців? А то настільки захопились правами гомосексуалістів, що вже забули про права гетеросексуалістів, які все ж таки належать до сексуальної БІЛЬШОСТІ... Вони мають право бути гомосексуалістами, але давайте не прибирати норми моралі, вироблені роками: якщо за своїми переконаннями я маю право на вендету, це не дає право вилучати статтю "Вбивство" з КК; і це не буде обмеженням моїх прав і свобод.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду