cs.detector.media
26.04.2022 09:51
Ініціатива «Трибунал для Путіна» співпрацює з журналістами для документування воєнних злочинів росіян
Ініціатива «Трибунал для Путіна» співпрацює з журналістами для документування воєнних злочинів росіян
Вже проведено кілька інформаційних сесій для журналістів «Суспільного», пропонується це зробити і для інших медіа.

Глобальна ініціатива «Трибунал для Путіна» розпочала співпрацю із журналістами для документування воєнних злочинів росіян в Україні.

Про це повідомила українська правозахисниця, голова правління організації «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук.

Матвійчук зазначила, що вже проведено кілька інформаційних сесій для журналістів «Суспільного», пропонується це зробити і для інших медіа.

Як журналісти можуть співпрацювати із ініціативою:

1. Передати контакти жертв/свідків воєнних злочинів, які дали вам згоду на передачу їхніх даних.

2. Передати фото та відео, які ймовірно містять інформацію, що свідчить про вчинення воєнних злочинів із будь-якими застереженнями (наприклад, не для публікації, тільки для внутрішнього використання в цілях розслідування).

3. Передати результати журналістських розслідувань та зібраних для цих цілей документів, аудіо- чи відеозаписів та іншої інформації, яка допомагає ідентифікувати воєнних злочинців чи свідчить про вчинення воєнних злочинів.

4. Готувати спільні продукти та журналістські розслідування із залученням юристів та документаторів від ініціативи «Трибунал для Путіна».

5. І будь-які ваші пропозиції до співпраці, які ініціатива не врахувала у попередніх пунктах.

Контактна особа: Роман Неколяк, Центр громадянських свобод, тел. +380963476209

Ініціативу «Трибунал для Путіна» створили громадські організації «Українська Гельсінська Спілка з прав людини», «Харківська правозахисна група» та «Центр громадянських свобод» у кінці березня 2022 року. Наразі у її складі 20 організацій.

Громадянська мережа «Опора» запустила збір доказів воєнних злочинів Росії для надання їх трибуналу в Гаазі, а з другого дня війни УГСПЛ, Центр прав людини Zmina, громадська організація Ukrainian Legal Advisory Group і команда Truth Hounds збирають докази злочинів і порушень, скоєних проти мирного населення в Україні.

У цій публікації розповідаємо, чим воєнний злочин відрізняється від військового.

Фото з сайту Центр Громадянських Свобод

cs.detector.media
DMCA.com Protection Status