УАМБ оголосила конкурс грантів для місцевих медіа

УАМБ оголосила конкурс грантів для місцевих медіа

15:06,
4 Січня 2023
1338

УАМБ оголосила конкурс грантів для місцевих медіа

15:06,
4 Січня 2023
1338
УАМБ оголосила конкурс грантів для місцевих медіа
УАМБ оголосила конкурс грантів для місцевих медіа
Українська Асоціація Медіа Бізнесу (УАМБ) оголосила про старт конкурсу проєктів для локальних медіа з розвитку цифрових платформ.

Конкурс відбувається в рамках проєкту УАМБ «Ефективні місцеві ЗМІ: цифровий розвиток для залучення громад» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Загальна мета проєкту — підвищення ефективності місцевих ЗМІ як сучасних цифрових платформ для розвитку громад та розв'язання їхніх проблем.

«Цей конкурс має на меті підтримати ЗМІ, які працюють на локальному рівні та бажають створити/покращити власні цифрові платформи. Війна не скасовує потреби у розвитку громад — скоріше навпаки, створює нові виклики, які долати легше, коли у громадах працюють ефективні платформи для комунікації між різними групами людей», — ідеться у повідомленні УАМБ.

На конкурс слід подавати проєкти, які будуть сприяти збільшенню цифрової аудиторії місцевих медіа, що дозволить значно розширити донесення до громадян чесної та перевіреної інформації, допомагатиме боротися з інформаційними вкидами та спотвореними новинами та перетворить редакції місцевих медіа на мультимедійні комунікаційні платформи.

Згідно з повідомленням, конкурс відбуватиметься в два етапи, під час кожного з яких буде відібрано 25 редакцій. Організації, відібрані за грантовим конкурсом, отримають наступні види підтримки:

  • грантове фінансування на реалізацію проєкту в сумі до 4500 євро;
  • послуги фахівців для створення або розвитку вебсайтів та/чи акаунтів в соціальних мережах;
  • допомогу менторів для посилення вашого медіа — укріплення економічної незалежності, посилення маркетингових та управлінських рішень тощо — протягом 4 місяців
  • закупівля необхідного технічного оснащення для редакції – з попереднім погодженням;
  • обмін досвідом і налагодження співпраці з іншими переможцями конкурсу.

В оголошенні викладені критерії відповідності вимогам конкурсу, порядок подачі проєктів та відбору проєктних пропозицій, а також критерії оцінки поданих проєктів.

Для допущення до конкурсу організація має направити повний аплікаційний пакет, який складається із наступного:

  • Аплікаційна форма, заповнена онлайн за посиланням, що містить основні відомості про організацію;
  • Повна аплікаційна форма (заповнена у форматі MS Word), в якій описано організаційний план та план впровадження проєкту (*.docx/*.doc) (додаток 1);
  • Фінансова пропозиція (запропонований бюджет у форматі Excel), складена у гривні (додаток 2);
  • Відскановані копії наступних документів (файли у форматі *.PDF або *.JPG):
    • свідоцтво про реєстрацію або витяг;
    • свідоцтво про реєстрацію ЗМІ;
    • довідка про наявність банківського рахунку у гривні
  • Резюме залученого персоналу та експертів.

Прийом заявок триває з 26 грудня 2022 року до 30 січня 2023 року. Адреса для надсилання пропозицій, а також для відповідей на запитання, вказана на сайті.

Фото: Romain Dancre on Unsplash

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду