«Повернись живим» запустив громадську організацію Центр ініціатив ПЖ

«Повернись живим» запустив громадську організацію Центр ініціатив ПЖ

12:56,
30 Серпня 2024
471

«Повернись живим» запустив громадську організацію Центр ініціатив ПЖ

12:56,
30 Серпня 2024
471
«Повернись живим» запустив громадську організацію Центр ініціатив ПЖ
«Повернись живим» запустив громадську організацію Центр ініціатив ПЖ
Центр фокусує свою діяльність на співпраці з громадським сектором, військово-політичним керівництвом та міжнародними партнерами, що взаємно доповнює діяльність фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим»

«Повернись живим» запустив Центр ініціатив ПЖ — громадську організацію, яка сприяє посиленню обороноздатності України. Про це повідомили у пресслужбі. 

Як повідомляє пресслужба Центру, це — новий органічний етап розвитку громадської організації «Повернись живим!», яка працює з 2018 року. У 2024 році вона трансформувалася у Центр ініціатив ПЖ. Центр фокусує свою діяльність на співпраці з громадським сектором, військово-політичним керівництвом та міжнародними партнерами, що взаємно доповнює діяльність фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим».

Команда Центру шукає рішення, які допоможуть вдосконалити систему безпеки та оборони України. Наразі Центр має два основних напрями діяльності: Аналітичний та Ветеранський.

Аналітичний напрям Центру ініціатив ПЖ зосереджений на вивченні стратегічного середовища та загроз довкола України і має такі вектори досліджень: «Воєнно-стратегічний», «Вивчення Росії», «Реформування політик» та «Напрям взаємодії з Силами оборони». Використовуючи отримані результати, команда пропонує комплексні рекомендації для посилення спроможностей сектору безпеки та оборони країни. Експерти/ки тісно співпрацюють із представниками військово-політичного керівництва, уряду, формувань Сил безпеки та Сил оборони України, з міжнародними урядовими та неурядовими організаціями, а також аналітичними центрами країн-партнерів.

«Протягом шести років наша аналітична команда працювала над виявленням проблемних процесів і процедур у війську, поглибленим вивченням Росії, описом воєнно-стратегічного середовища, а також над наданням рекомендацій і консультацій стейкхолдерам. Ми були, зокрема, залучені до реформування системи тероборони та до вивчення кадрової проблеми ЗСУ ще у 2019-2020 роках.

Значна кількість нашої роботи непублічна. Але створення власних комунікаційних майданчиків дозволить нам більш якісно комунікувати результати роботи для нашої цільової аудиторії», — коментує запуск Центру ініціатив ПЖ керівник Аналітичного напряму Антон Муравейник.

Ветеранський відділ Центру ініціатив ПЖ розвиває культуру відновлення ветеранів/ок та військовослубовців/иць після поранення, травм та/чи захворювань через адаптивні види спорту.

У співпраці з аналітиками/инями Центру команда досліджує проблематику та потреби ветеранського середовища України. На основі цих знань фахівці/ині розробляють системні програми з адаптивного спорту, які покращують якість життя та здоров’я ветеранів/ок та військовослужбовців/иць.

Зокрема, вони включають:

  • дослідження про те, як адаптивний спорт впливає на якість життя;
  • формування нових практик або покращення існуючих;
  • розробку освітніх проєктів для профільних фахівців із адаптивних видів спорту;
  • змагання та спортивні табори у співпраці з органами державної влади та іншими партнерами;
  • закупівлю спорядження для занять адаптивним спортом;
  • спільноту людей зі схожими цінностями.

«Ми, як суспільство, маємо створити умови швидкого, комфортного і доказового відновлення бійців та бійчинь. На цьому шляху поранені мають відчувати підтримку, повагу та турботу. Саме для цього ми і створюємо наші програми з адаптивного спорту. Ми працюємо з людьми, які через видимі та невидимі поранення, травми або захворювання втратили впевненість у собі та своєму тілі.

В цьому контексті адаптивний спорт — дієвий інструмент, який не тільки покращує фізичне та психічне здоров’я, але й також допомагає віднайти себе, відчути себе частиною спільноти та повернутися до цивільного життя або на військову службу», — розповів Тарас Ковалик, керівник ветеранського напряму Центру ініціатив ПЖ.

Фото: пресслужба «Повернись живим»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду