«Схід SOS» відкрив виставку «Хроніки евакуації»

«Схід SOS» відкрив виставку «Хроніки евакуації»

17:21,
18 Листопада 2023
35

«Схід SOS» відкрив виставку «Хроніки евакуації»

17:21,
18 Листопада 2023
35
«Схід SOS» відкрив виставку «Хроніки евакуації»
«Схід SOS» відкрив виставку «Хроніки евакуації»
Виставку можна відвідати з вівторка по неділю впродовж 11:00—18:00.

Виставку «Хроніки евакуації» відкрила команда благодійного фонду «Схід SOS» у Галереї протестного мистецтва Музею Майдану в Києві 16 листопада, повідомили на сайті організації.

Світлини розповідають історію роботи фонду від травня 2022 року до серпня 2023 року. Вони зроблені у Дніпрі, Покровську, Краматорську, Часовому Ярі, Бахмуті, Лимані, Авдіївці, Херсоні, Гуляй-Полі, Умані та на Сумщині.

Виставка «Хроніки евакуації» БФ «Схід SOS»


«Наш фонд виник із Євромайдану в Луганську, тож для нас символічно відкрити виставку саме в Галереї протестного мистецтва. Від 24 лютого 2022 року евакуація стала одним із пріоритетних напрямів, ми розгорнули повний цикл порятунку від дзвінка на гарячу лінію до опіки над людиною у прихистку. Сьогодні ми дякуємо кожному, хто підтримує нас», — сказала виконавча директорка БФ «Схід SOS» Юлія Красільнікова.

Повідомляється, що презентацію відвідали представники евакуаційної команди: координатор напряму евакуації Ярослав Корнієнко, координаторка медичного супроводу та розселення й авторка світлин Ольга Владимирова, евакуаційники Едуард Скорик і Роман Жиленков.

«На цих світлинах лише маленька частина історій команд евакуації. За цей період ми доторкнулися до тисяч знедолених людей, які потребували опіки та порятунку, багатьом із них вдалося допомоги», — сказав Ярослав Корнієнко️.

Крім фоторобіт, на виставці представлений аудіовізуальний перформанс про евакуацію, скульптури та картина українського художника Ігора Баликова, якого екіпаж евакуаційників фонду врятував із села Ольгівка Херсонської області. Також експонатами є мініатюра евакобуса фонду та репліка синьо-жовтого прапора, з яким активісти виходили на вулиці Луганська. 

«Багатьох людей, які є на цих світлинах, вже немає в живих, але вони були врятовані. Вони пішли з життя у спокої, знеболені, у чистоті та догляді, у дбайливих руках. Для нас евакуація означає розуміння людської гідности, адже кожен із нас на це заслуговує», — сказала Ольга Владимирова.

Нагадаємо, благодійна організація «Восток SOS» змінила назву на «Схід SOS».

Раніше «Детектор медіа» поговорив з виконавчою директоркою тоді ще «Восток SOS» Юлією Красільниковою про війну, евакуацію цивільних та гуманітарну допомогу.

Фото: Тетяна Безручко / «Схід SOS»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду