Рідні понад місяць не можуть знайти кримчанина, якого затримала ФСБ РФ

Рідні понад місяць не можуть знайти кримчанина, якого затримала ФСБ РФ

13:20,
4 Березня 2024
492

Рідні понад місяць не можуть знайти кримчанина, якого затримала ФСБ РФ

13:20,
4 Березня 2024
492
Рідні понад місяць не можуть знайти кримчанина, якого затримала ФСБ РФ
Рідні понад місяць не можуть знайти кримчанина, якого затримала ФСБ РФ
Автори:
26 січня окупанти ввірвалися до будинку Ельзари Абібуллаєвої в селищі Кіровському, що у Криму, розпочали обшук, а потім відвезли в невідомому напрямку її сина.

У тимчасово окупованому Криму вже більше місяця не можуть знайти кримчанина Ісмаїла Шемшедінова, якого 26 січня затримала ФСБ РФ. Про це «Кримській солідарності» повідомила мати затриманого Ельзара Абібуллаєва.

«26 січня силовики увірвалися до будинку Ельзари Абібуллаєвої у селищі Кіровському Кіровського району Криму та розпочали обшук. Вони затримали та відвезли у невідомому напрямку її сина — Ісмаїла Шемшедінова, пообіцявши, що через три дні той вийде на зв'язок. Але вже більше місяця його сім'я не знає ні про те, чи живий Ісмаїл, ні про те, де він знаходиться», — йдеться у повідомленні.

Ельзара Абібуллаєва розповіла, що силовики прочитали ухвалу російського суду, відмовившись пояснити причини обшуку та затримання, а також не залишили жодних документів щодо слідчих дій. Її сина вивели у двір на холод у футболці та спортивних штанах, посадили в мікроавтобус та відвезли в невідомому напрямку.

Абібуллаєва каже, що зверталася практично до всіх силових органів РФ у Криму, проте ніде їй так і не повідомили, де перебуває її син.

Ісмаїлу Шемшедінову 28 років. Жив у Кіровському, працював масажистом, за фахом медбрат. Це не перше викрадення жителів Криму, коли силовики тримають у таємниці особи викрадачів та перебіг справи.

Раніше повідомлялось про те, що Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим створило інтерактивну онлайн-мапу місць утримання кримських політв'язнів. Мапа розміщена на сайті Представництва Президента в АРК.

Як стверджується на сайті, мапа з місцями утримання політв’язнів — це проєкт, що дає змогу, використовуючи геопросторові інструменти, відображати місце перебування осіб, незаконно позбавлених особистої свободи.

Зазначимо, що, за даними Кримської правозахисної групи, з часу окупації Росією Криму в 2014 році на території півострова щонайменше 200 громадян України потрапили за ґрати за сфабрикованими політичними справами. Зокрема, за даними «КримSOS», зазнали переслідувань 19 кримських журналістів, 16 із них досі перебувають в ув’язненні.

Читайте також:

Фото: Крим SOS

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду