Стартував другий сезон подкасту «Вільні» на Суспільному

Стартував другий сезон подкасту «Вільні» на Суспільному

17:52,
20 Грудня 2023
685

Стартував другий сезон подкасту «Вільні» на Суспільному

17:52,
20 Грудня 2023
685
Стартував другий сезон подкасту «Вільні» на Суспільному
Стартував другий сезон подкасту «Вільні» на Суспільному
Проєкт розповідає про громадських активістів і волонтерів, які роблять щоденний внесок у перемогу України.

18 грудня на Суспільному стартував другий сезон подкасту журналістки й ведучої Людмили Тягнирядно «Вільні». 

«Подкаст присвячений вільним людям, які творять вільну країну. Вільними стали українці, які пережили російську окупацію. Вільними є активісти й волонтери, які невтомно допомагають людям, постраждалим внаслідок війни. Вільною є Україна, яка виборює свою незалежність і свободу», — повідомила «Детектору медіа» Людмила Тягнирядно

У першому епізоді другого сезону подкасту співзасновниця благодійного фонду Dignitas Любов Шипович розкаже про війну дронів і те, як волонтери допомагають війську здобувати перевагу на полі бою.

«Другий рік повномасштабної війни волонтери та громадські активісти невтомно й самовіддано допомагають та забезпечують українську армію. Саме вони знають потреби війська і загалом ситуацію на фронті. Крім того, волонтери піклуються й про людей, які лишаються у прифронтових регіонах, про тих, хто сьогодні найбільше потребує допомоги. Гості подкасту щиро відповідають на складні питання, а також пропонують рішення. І це той момент, коли ти не лише критикуєш і говориш про проблему, але й знаєш як її вирішити», — сказала Людмила Тягнирядно.

Другий епізод присвячений цивільним українцям, які опинились у російському полоні. Зокрема, членкиня громадської організації «Цивільні в полоні» Тетяна Маріна розповість історію викрадення її чоловіка, іспанського волонтера Маріо Гарсіа Калатаюда російськими військовими в березні 2022 року в Херсоні, а також про те, як утримують українців у російському полоні, чому зупинились обміни і що треба зробити, щоб їх відновити.

Героїня третього епізоду подкасту — співзасновниця громадської організації «Не самі» Олександра Сахарук, у минулому журналістка, а нині волонтерка, яка разом з командою займається евакуацією людей з прифронтових регіонів і комплексно допомагає переселенцям почати життя спочатку в новому місті.

Нагадаємо, у вересні стартував новий сезон програми «Активізація» на «Українському радіо».

«Українське радіо» — найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. Усі частоти «Українського радіо» та лінки на соцмережі Суспільного в регіонах можна знайти за посиланням.

«Українське радіо» також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку «Дія».

Фото Людмили Тягнирядно

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду