«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»

«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»

14:17,
25 Серпня 2023
629

«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»

14:17,
25 Серпня 2023
629
«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»
«Центр спільних дій» запустив подкаст про рішення влади «Почуті / По суті»
Він розповідає про те, як влада ухвалює важливі рішення і чи залучає всі заінтересовані сторони до цього процесу.

Громадська організація «Центр спільних дій» оприлюднила два епізоди нового подкасту «Почуті / По суті». «Це подкаст про закони і політики, ухвалені з людьми і для людей», — йдеться у вступі подкасту. Зазначається, що журналістка Марія Очеретяна порушує проблемні для суспільства теми, запитує в нардепів про причини ухвалених рішень, урядовців — про формування державної політики, а громадян — про їхні потреби та діалог із владою про це.

У першому епізоді подкасту «Почуті / По суті» Марія Очеретяна розкриває тему закону про національні меншини. Другий епізод присвячений деколонізації.

«Центр спільних дій» також повідомив, що продовженням подкасту став відеопроєкт «Видимі». «У ньому люди, на яких впливають ті чи інші рішення, можуть висловити свою конструктивну позицію щодо них. У відео можна почути навіть непопулярні думки, якщо вони не шкодять нацбезпеці», — йдеться в описі проєкту. Героєм першого відео став Йосиф Зісельс, дисидент єврейського походження та виконавчий віцепрезидент Конгресу національних громад України. Він розповів про недоліки закону про національні меншини та запропонував варіант розвʼязання проблеми. 

Для подкастів і відео журналістка організації Марія Очеретяна пише сценарії, знаходить героїв, спілкується з ними; вона є нараторкою. У зйомці та монтажі відео їй допомагає  відеограф Олександр Кохан, у монтажі подкасту — звукорежисер Андрій Іздрик. Усього планують 19 випусків подкасту та 18 відео, повідомили «Детектору медіа» в «Центрі спільних дій». 

Нагадаємо, громадська організація «Центр спільних дій» з 2020 року аналізує державну й місцеві політики, впроваджує інструменти залучення громадян до прийняття рішень та участі в демократичних процесах. Її заснували як «Центр UA» в 2009 році Олег Рибачук, Світлана Заліщук та Іван Марунич як платформу для розвитку нових громадських організацій. Керує організацією Олег Рибачук.

У квітні 2023 року «Центр спільних дій» презентував дослідження «Спільноти воєнного часу: дієві та вчасні. Низове громадянське суспільство в Україні — 2022». За його результатами «Детектор медіа» виділив п’ять неочевидних трендів волонтерських ініціатив у громадах. Також торік організація запустила подкаст «Один одному» про ініціативи в громадах під час війни.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду