НВ приєднався до фіксування воєнних злочинів Росії в Україні

НВ приєднався до фіксування воєнних злочинів Росії в Україні

17:04,
3 Серпня 2022
1044

НВ приєднався до фіксування воєнних злочинів Росії в Україні

17:04,
3 Серпня 2022
1044
НВ приєднався до фіксування воєнних злочинів Росії в Україні
НВ приєднався до фіксування воєнних злочинів Росії в Україні
Нині це «перше стратегічне партнерство великого українського медіа із правозахисниками у сфері документування воєнних злочинів», пише ЦГС.

Центр громадянських свобод і медіахолдинг НВ розпочали співпрацю з метою фіксувати воєнні злочини Росії в Україні, повідомили на сайті громадської організації. Йдеться про допомогу журналістів глобальній ініціативі «Трибунал для Путіна».

«Журналісти НВ працюють у найгарячіших точках українського фронту, а також фіксують наслідки російського вторгнення у Чернігівській, Харківській, Київській та інших областях України. Зібрані свідчення очевидців та відеозаписи знищення українських міст будуть аналізуватись експертами ЦГС та фіксуватись для подальшого використання у тому числі у міжнародних судових інстанціях, як докази воєнних злочинів РФ», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, глобальну ініціативу «Трибунал для Путіна» (повна назва — «Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії») створили громадські організації «Українська Гельсінська Спілка з прав людини», «Харківська правозахисна група» та «Центр громадянських свобод» у кінці березня 2022 року. До них приєдналися 20 організацій із регіонів.

У квітні ініціатива «Трибунал для Путіна» розпочала співпрацю із журналістами для документування воєнних злочинів росіян в Україні.

«Детектор медіа» розповідав, якої допомоги медійників потребують правозахисники, які фіксують воєнні злочини РФ в Україні. Зокрема, журналістам запропонували п'ять простих кроків: передати правозахисникам контакти жертв злочинів, фото / відео з місць їх скоєння, результати журналістських розслідувань, а також зробити спільні проєкти з ініціативою чи запропонувати свій варіант співпраці.

Тут нагадуємо, чим воєнний злочин відрізняється від військового.

Документуванням і збором доказів воєнних злочинів окупантів також займаються громадянська мережа «Опора» і  правозахисна коаліція «Україна. П'ята ранку».

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду