«Опора» і «Мінцифри» запустили мінісеріал про адміністративний ресурс

«Опора» і «Мінцифри» запустили мінісеріал про адміністративний ресурс

16:33,
7 Квітня 2021
1640

«Опора» і «Мінцифри» запустили мінісеріал про адміністративний ресурс

16:33,
7 Квітня 2021
1640
«Опора» і «Мінцифри» запустили мінісеріал про адміністративний ресурс
«Опора» і «Мінцифри» запустили мінісеріал про адміністративний ресурс
Усі 8 серій розміщені на порталі «Дія.Цифрова освіта».

Освітній серіал «Адміністративний ресурс і як йому протидіяти» має 8 мінісерій тривалістю 6—11 хвилин і доступний безкоштовно на порталі Дія.Цифрова освіта, повідомила Громадянська мережа «Опора».

Зазначається, що освітній серіал відповідає на запитання: 

  1. Що таке зловживання адміністративним ресурсом? 
  2. Які є різновиди адміністративного ресурсу?
  3. Чи є адмінресурс порушенням виборчого законодавства?
  4. Скільки випадків адмінресурсу було на останніх місцевих виборах?
  5. Як можна зменшити практику використання адміністративного ресурсу?

Ведуча серіалу — Ірма Вітовська-Ванца, акторка театру та кіно. Участь у проєкті взяли експерти й експертки «Опори» — координаторка політичних програм Ольга Айвазовська, аналітик Анатолій Бондарчук й аналітик даних Андрій Савчук.

Анатолій Бондарчук, Ольга Айвазовська, Андрій Савчук

Як пише «Опора», під час презентації серіалу Олександр Клюжев, старший аналітик Громадянської мережі зауважив, що зловживання адміністративним ресурсом досі залишається одним з ключових порушень на виборах. «Щоб викорінити це явище, варто поєднувати три важливі принципи: якісна законодавча база, ефективний та прозорий контроль з боку незалежних організацій, справедливі та адекватні санкції. Крім цього, важливим є саме просвітницький компонент, який має допомогти державним службовцям, посадовцям та виборцям перестати толерувати це явище», — сказав він. 

«Ми вже створювали спільно з Громадянською мережею ОПОРА освітні серіали на тему виборів — про роботу дільничних виборчих комісій і територіальних виборчих комісій. Тисячі українців подивилися їх на порталі Дія.Цифрова освіта. А зараз ми продовжуємо нашу співпрацю над просвітництвом і донесенням якісної фахової інформації в інноваційному форматі освітніх серіалів», — сказала під час презентації серіалу Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Освітній серіал підготовлено за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії  в рамках проєкту «Вибори без адмінресурсу».

Фото «Опори»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду