3, 6 вересня — Презентація дослідження ризиків неприбуткових організацій України

3, 6 вересня — Презентація дослідження ризиків неприбуткових організацій України

13:07,
27 Серпня 2024
293

3, 6 вересня — Презентація дослідження ризиків неприбуткових організацій України

13:07,
27 Серпня 2024
293
3, 6 вересня — Презентація дослідження ризиків неприбуткових організацій України
3, 6 вересня — Презентація дослідження ризиків неприбуткових організацій України

Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) в рамках проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» організовує два заходи для всіх зацікавлених у питаннях оцінки ризиків неприбуткового сектору. Презентації відбудуться офлайн і онлайн.

Організатори наголосили, що неприбутковий сектор — громадські та благодійні організації — за результатами Національних оцінок ризиків 2019 та 2022 років віднесені до сектору високого ризику відмивання коштів та фінансування тероризму. «Це призводить до посиленої уваги з боку банків та аудиторів, що часом ускладнює операційну діяльність організацій», — додали в ЦЕДЕМ.

ЦЕДЕМ і залучені міжнародні експерти розробили методологію для проведення незалежної оцінки ризиків сектору. Попередньо її погодили з Державною службою фінансового моніторингу України. На основі цієї методології провели дослідження ризиків неприбуткових організацій за період з вересня 2023 року по серпень 2024 року.

3 вересня 2024, 11:00 — 12:00 — Презентація «Незалежна оцінка ризиків неприбуткових організацій громадянського суспільства України: обґрунтування та методологія»

На презентації розкажуть про:

  • основні елементи розробленої методології;
  • специфіку проведення дослідження;
  • значення цієї роботи для майбутньої Національної оцінки ризиків 2025 року.

Місце: Київ, точну локацію буде повідомлено підтвердженим учасникам. 

Мова: українська.

Реєстрація до 30 серпня 2024 року.

6 вересня 2024, 11:00 — 15:30. Презентація оцінки ризиків громадського сектору України в сфері відмивання коштів та фінансування тероризму

Передбачається публічна трансляція в соціальних медіа.

На презентації розкажуть про:

  • Результати незалежної оцінки сектору неприбуткових організацій України щодо ризиків у сфері ПВК/ФТ.
  • Міжнародну перспективу оцінки ризиків та відповідність українських практик світовим стандартам.
  • Плани щодо включення звіту незалежної оцінки в Національну оцінку ризиків 2025.

Мова: українська з синхронним перекладом на англійську.

Спікери: провідні експерти та представники ключових організацій у сфері фінансового моніторингу та розвитку громадянського суспільства, включаючи ЦЕДЕМ, Академії фінансового моніторингу, Державної служби фінансового моніторингу, Офісу Ради Європи в Україні, MONEYVAL, USAID, Представництва ЄС в Україні, EED.

Програма за посиланням.

Реєстрація до 29 серпня 2024 року.

Ці заходи організовано в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду