28 березня — бізнес-сніданок «Бізнес, права людини і безбар’єрність»

28 березня — бізнес-сніданок «Бізнес, права людини і безбар’єрність»

21:19,
26 Березня 2024
509

28 березня — бізнес-сніданок «Бізнес, права людини і безбар’єрність»

21:19,
26 Березня 2024
509
28 березня — бізнес-сніданок «Бізнес, права людини і безбар’єрність»
28 березня — бізнес-сніданок «Бізнес, права людини і безбар’єрність»
Захід допоможе більш детально окреслити різні аспекти безбарʼєрності в бізнесі, поділитися досвідом компаній, які вже впроваджують рішення, доступні та зручні для кожного і кожної.

Організатори події — Центр «Розвиток КСВ» і UNDP в Україні. Тривалість: 10:00–13:30.

Під час заходу також презентують онлайн курс «Як бізнесу бути інклюзивним», який допоможе компаніям дізнатися про переваги працевлаштування людей з інвалідністю, як бізнесу бути інклюзивним — від оголошення про вакансію до облаштування робочого місця, а також розкаже про досвід українських компаній у адаптації простору для працівників та працівниць з інвалідністю.

За словами організаторів, бізнес, права людини та безбарʼєрність тісно взаємопов'язані. У сучасному світі компаніям важливо переконатися, що їхні працівники та працівниці, клієнти та клієнтки, партнери чи мешканці громад, де вони працюють можуть мати доступ і робити свій внесок у можливості та ресурси, які надає компанія. Прагнення бізнесу створити безбар’єрне середовище є одним із аспектів уваги бізнесу до прав людини та передбачає проактивність у створенні бізнес-середовища з урахуванням потреб і переваг кожного та кожної, незалежно від їхніх здібностей, віку, статі чи інших характеристик. 

Особливо це важливо під час війни, яка докорінно змінила життя мільйонів українців та українок, та які нині стикаються з перешкодами в доступі до товарів, послуг, працевлаштування, освіти, охорони здоров’я та інших аспектів життя. Російське вторгнення призвело до зростання кількості випадків травм та серйозних ушкоджень, що спричинило збільшення кількості людей з інвалідністю.

Станом на вересень 2023 року в Україні налічувалося 3 мільйони людей з інвалідністю, а за даними звіту «Третя швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення України» ця цифра, на жаль, зростатиме, оскільки травми, отримані як військовослужбовцями, так і цивільними, можуть призвести до руйнівних та тривалих фізичних та психологічних ускладнень та інвалідності. Близько 20 відсотків осіб з інвалідністю зазначають про потребу у послугах з працевлаштування. 

Контакт для додаткової інформації: pr-hub@csr-ukraine.org, Telegram 0990320661 (Марія).

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду