Президент підписав закон «Про громадські об’єднання»

17:32,
13 Квітня 2012
11626

Президент підписав закон «Про громадські об’єднання»

17:32,
13 Квітня 2012
11626
Президент підписав закон «Про громадські об’єднання»
Тепер громадські організації, легалізовані на момент введення закону в дію, мають протягом 5 років оновити статути на безоплатній основі

13 квітня президент України підписав Закон №4572-VI «Про громадські об'єднання», повідомляє сайт глави держави.

 

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ухвалила закон «Про громадські об'єднання». За прийняття закону в другому читанні та в цілому проголосували 334 народні депутати.

 

Закон ухвалено з новою назвою, адже відповідний законопроект № 7262-1 було зареєстровано під назвою «Про громадські організації».

 

Законодавчий акт визначає правові та організаційні засади реалізації права на свободу об´єднання, гарантованого Конституцією України та міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, порядок утворення, реєстрації, діяльності та припинення громадських об'єднань.

 

Закон містить також норму, відповідно до якої громадські організації, легалізовані на момент введення закону в дію, мають протягом п´яти років привести свої статути у відповідність з цим законом на безоплатній основі.

 

Цей законопроект підтримували громадські організації та профільний парламентський комітет.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду