Рух «Чесно» відзвітувався за перші витрачені кошти

15:33,
1 Березня 2012
3516

Рух «Чесно» відзвітувався за перші витрачені кошти

15:33,
1 Березня 2012
3516
Рух «Чесно» відзвітувався за перші витрачені кошти

29 лютого громадянський рух «Чесно» оприлюднив на своєму сайті звіт про витрати, а також організаційну та фінансову допомогу від самого початку ініціативи - 24-годинного мозкового штурму «Фільтруємо парламент за 24 години» - до проведення всеукраїнського туру в усіх обласних центрах України.

 

Кошти надходили до центральної і регіональних платформ «Чесно» від українських громадян, бізнесу, партнерських організацій та прихильників руху. Частину коштів організації-ініціатори руху отримали у вигляді міжнародної фінансової допомоги. Зокрема, організація Internews Network профінансувала автобус та водія для відвідування 13 міст всеукраїнського туру. Робота аналітичної команди руху з Комітету виборців України, яка в дуже стислі терміни має перевірити 450 чинних депутатів на відповідність критеріям, буде фінансуватися фондом «Відродження».

 

У звіті вказується, як витрачалися кошти - від друку сувенірної продукції та розробки сайту, до оренди приміщень для презентацій та проживання команди «Чесно» у Полтаві, Житомирі, Луганську, Миколаєві, Харкові та Криму.

 

«Оприлюднення джерел фінансування - це наша обіцянка всім прихильникам та учасникам руху - прозвітувати за кожний грошовий внесок та кожну залучену допомогу. Ми і надалі будемо регулярно оновлювати інформацію про фінансування та інші ресурси, отримані  від партнерів та громадян», - заявила Світлана Заліщук, учасниця руху «Чесно».

 

Незабаром ініціатори руху планують відкрити благодійний грошовий рахунок, куди кожен бажаючий зможе перерахувати гроші на діяльність руху.

 

Довідка:

Громадянський рух «Чесно» - об'єднання активних громадян і громадських організацій за ініціативи партнерства «Новий Громадянин». Ініціатива «Чесно» відкрита для приєднання громадських організацій та індивідуальних учасників. Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу, його представники не будуть балотуватися до Верховної Ради у 2012 році. Символ руху - часник - засіб дезінфекції та боротьби з політичними вампірами.

 

Місія руху - забезпечити нову якість української політики, шляхом активізації суспільства задля очищення майбутнього парламенту від недостойних депутатів.

 

12 громадських організацій координують діяльність руху: «Центр UA», Центр політичних студій та аналітики, «Інтерньюз-Україна», Інститут масової інформації, Комітет виборців України, Інститут медіа права, фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, фундація «Суспільність», «Холодноярська ініціатива», всеукраїнська профспілка «Народна солідарність», Антирейдерський союз України, «Українська справа».

 

До чинних депутатів та майбутніх кандидатів учасники руху висувають 6 «критеріїв доброчесності»:

- відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

- відповідність задекларованих доходів та майна способу життя;

- незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

- особисте голосування в парламенті;

- непричетність до корупційних дій;

- участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

 

Всеукраїнська команда «Чесно» перевірить 450 чинних депутатів та більшість кандидатів на відповідність громадським критеріям та створить «барометр доброчесності» за результатами перевірки. З «барометром» зможе ознайомитися кожен виборець на сайті www.chesno.org.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Meesha
18:21 / 01.03.2012
Поздравляю господ грантоедов с успешным освоением фондов. Денег там еще много, дерзайте.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду