АУП та ІРРП пропонують МЗС спростити процедуру отримання віз для журналістів

12:23,
4 Серпня 2008
4358

АУП та ІРРП пропонують МЗС спростити процедуру отримання віз для журналістів

12:23,
4 Серпня 2008
4358
АУП та ІРРП пропонують МЗС спростити процедуру отримання віз для журналістів
Академія української преси та Інститут розвитку регіональної преси пропонують Міністерству закордонних справ спростити режим отримання віз для працівників мас-медіа. Про це йдеться в заяві двох організацій, що надійшла на адресу «Детектор медіа».
 
Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація щодо того, що п’ять професійних організацій журналістів мають право засвідчувати професійну кваліфікацію журналістів для спрощеної видачі віз у країни Шенгенської зони. АУП та ІРРП належать до цих організацій.
 
«Вважаючи за позитивний той факт, що у представників українських мас-медіа з'явилася можливість отримання шенгенських віз за спрощеною процедурою, ми в той же час не переконані, що перелік організацій, підтверджуючих заняття професійною журналістикою особи, що подає документи для отримання візи, має бути обмежений лише п'ятьма професійними організаціями. З урахуванням чинного законодавства ми вважаємо, що редакція офіційно зареєстрованого видання або телерадіокомпанії може засвідчити факт заняття професійною журналістикою людини, що публікує в цьому мас-медіа свої матеріали, надавши додатково до листа підтвердження копію свідоцтва про реєстрацію або копію ліцензії на право мовлення», - йдеться у заяві за підписом президента АУП Валерія Іванова та голови правління ІРРП Олега Хоменка.
 
Автори заяви пропонують унести відповідні зміни до положень і підзаконних актів, що стосуються спрощеної процедури отримання віз журналістами, з урахуванням цих пропозицій.
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Тю
18:48 / 04.08.2008
А разве так не должно быть? Визы должны получать все желающие и без понтов.
буржуй
15:36 / 04.08.2008
как мед, так и ложкой.... сначала им - одной НСЖУ мало, теперь уже 5 недостаточно.... скоро скажут давай всем визы и без понтов...
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду