У вільному доступі з'явився онлайн-курс із диджиталізації громадських організацій

У вільному доступі з'явився онлайн-курс із диджиталізації громадських організацій

13:32,
28 Жовтня 2020
1509

У вільному доступі з'явився онлайн-курс із диджиталізації громадських організацій

13:32,
28 Жовтня 2020
1509
У вільному доступі з'явився онлайн-курс із диджиталізації громадських організацій
У вільному доступі з'явився онлайн-курс із диджиталізації громадських організацій
Курс складається з відеолекцій від експертів сфери цифрової трансформації та додаткових матеріалів, які пропонують ГО запровадити ефективні технологічні рішення.

Про це повідомили розробники курсу, ГО «Фонд "Професійний розвиток Харкова"» на фейсбук-сторінці.

Як зазначили у Фонді, онлайн-курс дає знання про інструменти взаємодії для команди під час карантину та візуалізації даних, дизайну, редагування фото та відео, а також організацію вебінарів та онлайн-конференцій, їхні тонкощі та шляхи монетизації, бухгалтерську підтримку під час віддаленої роботи. Мета — допомогти НГО подолати наслідки карантину та навчити сучасним онлайн-інструментам і практикам.

Серед тем, які можна прослухати: «Організація роботи команди онлайн: принципи й техніки», «Бухгалтерія громадських організацій», «Організація та проведення вебінарів», «Microsoft 365 для організації командної роботи онлайн», «Візуалізація даних та інфографіка».

Курс створений в рамках проєкту «Digitaliзація ГО». У ньому взяли участь 30 громадських організацій. Протягом кількох місяців вони проходили навчання й отримали доступ до програм Canva Pro й Office 365 for non profits.

Щоб отримати доступ, треба подати заявку на сайті за посиланням.

Нагадаємо, експерти констатували, що за рік відбулися незначні зміни в правовому полі для організацій громадянського суспільства (ОГС), а реальні умови для їхньої роботи в Україні поступово погіршуються.

30 жовтня завершуються регіональні обговорення проєкту Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства 2021-2025.

Представники громадського сектора заявляли, що в основу нової Стратегії мають увійти напрацювання більше 100 ГО, відображені в «Карті правових реформ громадянського суспільства». «Карту» презентували в червні 2020 року, упродовж липня тривало її обговорення в регіонах, а 30 вересня розробники представили фінальний варіант дороговказу реформ. Олександр Ярема підтвердив, що положення Карти беруть до уваги в розробці Стратегії на 2021–2025 роки.

Підсумки вже втілених реформ для ОГС за рекомендаціями експертів сектору підбили на обговоренні, організованому Коаліцією РПР. 

Крім того, прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив, що формування ефективного громадянського суспільства — ключовий виклик для нього. Голова Кабміну публічно підтримав пропозицію щодо участі громадськості в розробці та реалізації нової Нацстратегії.

Про переваги конкурсних процедур для ОГС і переведення механізму в онлайн-простір «Детектору медіа» розповіли першопрохідці конкурсів у громадському секторі і державній владі.

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду