cs.detector.media
04.08.2008 12:23
АУП та ІРРП пропонують МЗС спростити процедуру отримання віз для журналістів
Академія української преси та Інститут розвитку регіональної преси пропонують Міністерству закордонних справ спростити режим отримання віз для працівників мас-медіа. Про це йдеться в заяві двох організацій, що надійшла на адресу «Детектор медіа».
 
Нагадаємо, нещодавно з’явилася інформація щодо того, що п’ять професійних організацій журналістів мають право засвідчувати професійну кваліфікацію журналістів для спрощеної видачі віз у країни Шенгенської зони. АУП та ІРРП належать до цих організацій.
 
«Вважаючи за позитивний той факт, що у представників українських мас-медіа з'явилася можливість отримання шенгенських віз за спрощеною процедурою, ми в той же час не переконані, що перелік організацій, підтверджуючих заняття професійною журналістикою особи, що подає документи для отримання візи, має бути обмежений лише п'ятьма професійними організаціями. З урахуванням чинного законодавства ми вважаємо, що редакція офіційно зареєстрованого видання або телерадіокомпанії може засвідчити факт заняття професійною журналістикою людини, що публікує в цьому мас-медіа свої матеріали, надавши додатково до листа підтвердження копію свідоцтва про реєстрацію або копію ліцензії на право мовлення», - йдеться у заяві за підписом президента АУП Валерія Іванова та голови правління ІРРП Олега Хоменка.
 
Автори заяви пропонують унести відповідні зміни до положень і підзаконних актів, що стосуються спрощеної процедури отримання віз журналістами, з урахуванням цих пропозицій.
cs.detector.media
DMCA.com Protection Status