ІМІ випустив посібник із безпеки журналістів

ІМІ випустив посібник із безпеки журналістів

19:55,
7 Липня 2020
2142

ІМІ випустив посібник із безпеки журналістів

19:55,
7 Липня 2020
2142
ІМІ випустив посібник із безпеки журналістів
ІМІ випустив посібник із безпеки журналістів
Електронний посібник «Робота під PRESSом» охоплює аспекти повсякденної рутини журналіста й містить практичні рекомендації щодо роботи під час особливих подій — масових акцій, судів, відряджень у гарячі точки.

ІМІ повідомляє, що в посібнику подаються практичні рекомендації, що стосуються повсякденної роботи журналістів (включно з плануванням роботи й оцінюванням ризиків), налагодження комунікації, репутаційних ризиків, масових акцій, роботи в судах тощо, міститься інформація щодо особливостей роботи журналістів у гарячих точках. Тут можна знайти детально описані поради стосовно цифрової безпеки журналістів, кібербулінгу та психологічної безпеки, а також роз'яснення юридичних аспектів.  

Авторка посібника — медіаекспертка та тренерка з безпеки ІМІ Ірина Земляна. Окремі розділи написали експерти з цифрової безпеки ГО «Лабораторія цифрової безпеки», експертка з журналістських стандартів ГО «Інститут масової інформації» Олена Голуб, медіаюрист ГО «Інститут масової інформації» Алі Сафаров

«Щоб наразитися на небезпеку, більше не треба працювати в гарячій точці, суцільною гарячою точкою став увесь світ. Постійний кібербулінг журналістів є справжнісінькою терористичною атакою, а поширеним фейком можна завдати непоправної шкоди сотням людей і втратити репутацію назавжди. Зрештою і злам вашої електронної пошти чи акаунту в соцмережах наражає на серйозну небезпеку вас, ваших рідних просто у вас удома, і про цю небезпеку ви можете і не здогадуватися, тому разом з колегами ми вирішили описати основні виклики під час повсякденної роботи журналістів», — зазначає авторка посібника Ірина Земляна.

Переглянути й завантажити посібник можна за посиланням.

ІМІ зафіксував 112 випадків порушення свободи слова в Україні за перше півріччя 2020-го.

Комітет свободи слова ВР підтримав законопроєкт про збільшення штрафів за злочини проти журналістів.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду