«Відкрита громадянська платформа» закликала парламент ухвалити медійні закони

«Відкрита громадянська платформа» закликала парламент ухвалити медійні закони

20:03,
4 Вересня 2013
4884

«Відкрита громадянська платформа» закликала парламент ухвалити медійні закони

20:03,
4 Вересня 2013
4884
«Відкрита громадянська платформа» закликала парламент ухвалити медійні закони
«Відкрита громадянська платформа» закликала парламент ухвалити медійні закони

4 вересня відбулося чергове засідання «Відкритої громадянської платформи» (ВГП) за участі депутатів Верховної Ради та представників громадськості. Про це йдеться в повідомленні «Відкритої громадянської платформи».

 

До роботи ВГП долучилася координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України. Зокрема, Марина Ставнійчук під час зустрічі зауважила, що «наші пріоритети та принципи роботи повністю співпадають, і ми готові активно долучатися до роботи».

 

На зустрічі було ухвалено рішення розробити положення роботи ВГП, яке б «гарантувало максимально відкриті принципи функціонування цієї платформи для громадських організацій та інших депутатів», - зазначив депутат Партії Регіонів Юрій Мірошниченко.

 

Учасники засідання обговорили першочергові законопроекти з переліку «Порядку денного для парламенту», який був напрацьований у колі громадськості.

 

Зокрема, учасники зустрічі вирішили звернутися до спікера парламенту та депутатів з закликом поставити на наступний пленарний тиждень та проголосувати законопроекти «Про внесення змін до законів та нормативних актів, що узгоджують чинне законодавство із Законом "Про доступ до публічної інформації"» (№ 0947), «Про суспільне мовлення» (№ 1076-1) та «Про роздержавлення ЗМІ» (№ 2600). Депутат Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Андрій Шевченко підкреслив, що «це надзвичайно важливі законопроекти, яких давно очікує і європейська, і журналістська спільноти».

 

Також депутати та експерти вирішили звернутися до депутатів з приводу організації міжфракційних консультацій щодо узгодження позицій по законопроекту «Про запровадження оприлюднення звітів про закупівлі, які здійснюються підприємствами, що створені або контролюються державними органами чи органами місцевого самоврядування» (№  2207).

 

Водночас учасники зустрічі висловили занепокоєння щодо ускладнення процедур пов'язаних з організацією благодійної діяльності, який несе законопроект «Про внесення змін до закону "Про благодійну діяльність та благодійні організації"» (№ 3100).

 

Нагадаємо, що 3 вересня, в перший день роботи ІІІ сесії, спікер парламенту Володимир Рибак оголосив про створення міжфракційної групи депутатів «Відкрита громадська платформа», яка є частиною однойменної ширшої ініціативи за участі громадськості. До неї увійшли: Андрій Шевченко, Леся Оробець та Борис Тарасюк (фракція ВО «Батьківщина»), Віктор Чумак (фракція УДАР), Юрій Сиротюк (фракція ВО «Свобода») та Юрій Мірошниченко (фракція Партії регіонів) а також представники 13 громадських організацій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду