У Вінниці відбувся «РазомДіємо Фест»

У Вінниці відбувся «РазомДіємо Фест»

18:30,
16 Липня 2024
586

У Вінниці відбувся «РазомДіємо Фест»

18:30,
16 Липня 2024
586
У Вінниці відбувся «РазомДіємо Фест»
У Вінниці відбувся «РазомДіємо Фест»
Нині на Вінничині впроваджується 60 фінансованих ЄС субгрантових проєктів в громадянському секторі. Загалом же в Україні працюють 56 грантових і 1877 субгрантових проєктів ЄС. Обсяг допомоги організацій громадянського суспільства перевищив 104 млн євро.

Фестиваль «РазомДіємо Фест» у Вінниці організувало Представництво Європейського Союзу в Україні в партнерстві з Всеукраїнською громадською організацією «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій» (СУВІАТО) 13 липня на відзначення Днів Європи в Україні. Мета — висвітлити підтримку ЄС громадянського суспільства та незалежних медіа в Україні в межах кампанії «Разом діємо. Разом ми — Європа», повідомило Представництво пресрелізом.

Відкрили «РазомДіємо Фест — Вінниця» на Європейській площі посадовці Представництва, місцевої влади, активісти організацій громадянського суспільства та медіа Вінничини.

Ключовою подією «РазомДіємо Фест — Вінниця» стала панельна дискусія «ЄС та Україна. Партнерство, підтримка та майбутнє». «Від початку широкомасштабної російської війни ЄС невідкладно ухвалив низку рішень щодо фінансування й переформатування діяльності ОГС України. Така зміна пріоритетів допомогла організаціям громадянського суспільства вистояти в складних умовах,  налагодити,  розгорнути, а потім і масштабувати роботу. Учасники дискусії оцінили вплив допомоги ЄС на регіональному рівні та нові можливості, що їх надає Європейський Союз громадянському сектору», — пише Представництво. 

На локації, розташованій на Європейській площі Вінниці, працював інформаційний намет Представництва ЄС в Україні та Алея громадських організацій «Згуртованість».

Гості мали можливість відвідати тематичні інтерактивні зони, фото- та лаунжзони, долучитися до публічних дискусій про роль громадянського суспільства та медіа в реформуванні України та євроінтеграції. Охочі дивилися  презентації, брали участь у майстер-класах та психоіндукційних тестах для дітей і дорослих, змагалися за призи квесту «Єдність: Україна та ЄС».  

Для гостей події також організували «Публічний подкаст про важливе» на тему психологічної підтримки та реабілітації військових та їхніх родин.

На фестивалі працювала «Підтримка» про організації громадянського суспільства, які отримали підтримку від Європейського Союзу з перших днів повномасштабної війни. Виставка відкрилася у Вінниці 8 липня й працюватиме до 22 липня.

Фестиваль «РазомДіємо Фест» у Вінниці

Фестиваль «РазомДіємо Фест» у Вінниці

«#TogetherWeActFest у Вінниці є ще одним свідченням потужного партнерства між ЄС та українським громадянським суспільством. Підтримуючи понад 60 субгрантових проєктів лише у Вінницькій області та інвестуючи понад 104 мільйони євро по всій Україні, ЄС прагне сприяти стійкості, креативності та зростанню в громадському секторі. Цей фестиваль не лише вшановує наші спільні цінності, а й підкреслює нові можливості, які ЄС пропонує українському громадянському суспільству в ці складні часи», — сказав Штефан Шльойнінг, керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

«На події ми створили платформу для публічного діалогу на теми, що хвилюють кожного з нас - емоційне вигорання, реабілітація бійців, підтримка сімей загиблих. Ми переконані, що наш досвід прислужиться в усіх регіонах України і готові ним ділитись. Також ми вдячні Представництву ЄС за можливість виступити регіональним партнером «РазомДіємоФесту — Вінниця». Завдяки цій події ще більше людей дізналися про можливості, які надає ЄС громадському сектору, і матимуть змогу долучитись до нашої спільної роботи, бо маємо Разом діяти!», — сказала Ольга Харькіна, член правління громадської організації «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО» (СУВІАТО).

«РазомДіємо Фест — Вінниця»  продовжив низку регіональних подій у межах комунікаційної кампанії Представництва ЄС в Україні «Разом діємо. Разом ми — Європа». Її мета — інформувати українців про підтримку, яку ЄС надає Україні, зокрема організаціям громадянського суспільства та незалежним медіа від перших днів повномасштабної війни. Завдяки цій допомозі громадські організації та медіа отримали можливість захищати права людини, дбати про інтереси соціально вразливих груп, посилювати громадський контроль та підзвітність органів державної влади й сприяти впровадженню реформ.

Кампанія триває від травня по липень 2024 року по всій території України (за винятком окупованих територій та зон бойових дій) і включає інформаційно-просвітницькі заходи, інтерактивні сесії, дискусії та семінари за участю організацій громадянського суспільства, громадськості та медіа. У кампанії передбачені престури та пресзустрічі для ЗМІ.

Перший ключовий публічний захід кампанії «РазомДіємо Фест» 25 травня в Києві зібрав понад 3000 відвідувачів, 22 червня його приймав Хмельницький, а 30 червня — Рівне. Фінальний «РазомДіємо Фест» пройде в Полтаві 27 липня.

Фото: Представництво ЄС в Україні

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду