«КиївПрайд», влада та поліція Києва зустрілися щодо проведення Маршу Рівності

«КиївПрайд», влада та поліція Києва зустрілися щодо проведення Маршу Рівності

15:34,
6 Червня 2024
357

«КиївПрайд», влада та поліція Києва зустрілися щодо проведення Маршу Рівності

15:34,
6 Червня 2024
357
«КиївПрайд», влада та поліція Києва зустрілися щодо проведення Маршу Рівності
«КиївПрайд», влада та поліція Києва зустрілися щодо проведення Маршу Рівності
Влада не погодила метро як локацію та попросила організаторів і поліцію обговорити альтернативні варіанти місць для Маршу. Хоча діалог триває, організатори запевнили, що акція відбудеться.

5 червня організатори Маршу Рівності ГО «КиївПрайд» зустрілися в КМДА з представниками влади, поліції та метрополітену, повідомив офіційний портал Києва.

Безпека під час проведення Маршу Рівності — спільне завдання організаторів, правоохоронців і міської влади, тому шукатимуть оптимальний варіант безпечного проведення заходу, написав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у фейсбуку.

«Столиця завжди підтримувала пріоритети європейського розвитку. В умовах воєнного стану ми не відступаємо від цих цінностей і розуміємо, що всі мають право бути почутими. Особливо, коли йдеться про права людей. Однак саме безпека — першочергове завдання міської влади та організаторів абсолютно всіх заходів. Це головна умова. Винятків не може бути», — сказав він.

Як міська влада повідомляла раніше, вона не погодила проведення Маршу Рівності в метрополітені Києва, як це запланували в ГО «КиївПрайд». Причина — у можливих провокаціях і безпекових ризиків у метро як для активістів, так і пасажирів. Тому організаторів попросили окремо відпрацювати з правоохоронними органами альтернативні варіанти місця проведення, йдеться в публікації.

«На шляху України до Європейського Союзу важливо знати, що права людини залишаються однією з ключових цінностей як громадянського суспільства, так і влади. Ми впевнені, що разом із правоохоронними органами знайдемо можливість реалізувати безпечний марш і продовжувати нашу боротьбу задля рівності й перемоги», — сказала голова правління ГО «КиївПрайд» Анна Шаригіна.

«Детектору медіа» в ГО «КиївПрайд» повідомили, що процес переговорів триватиме, проте «Марш точно відбудеться» і організатори «раді бачити підтримку з боку КМДА».

Нагадаємо, 1 червня стартував прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТКплюс-спільноти.

ГО «КиївПрайд» оголосила, що проведе в столиці благодійний освітній фестиваль 9 червня і Марш Рівності 16 червня. Локацією Маршу попередньо відзначили метрополітен Києва, спираючись на позитивний досвід акції в Харкові. Натомість міська влада Києва заявила, що не погоджувала проведення акції в метро з огляду на небезпеку та попросила обрати інше місце.

Організатори акції та влада також спростували поширену деякими телеграм-каналами інформацію про нібито зупинку руху метро на час проведення Маршу Рівності та виділення на його організацію коштів із міського бюджету.

Марш Рівності в Києві не проводили з 2021 року

Титульне фото: фейсбук-сторінка Миколи Поворознюка

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду