У Києві проведуть Марш Рівності та благодійний ЛГБТКплюс-фестиваль

У Києві проведуть Марш Рівності та благодійний ЛГБТКплюс-фестиваль

12:20,
30 Травня 2024
3998

У Києві проведуть Марш Рівності та благодійний ЛГБТКплюс-фестиваль

12:20,
30 Травня 2024
3998
У Києві проведуть Марш Рівності та благодійний ЛГБТКплюс-фестиваль
У Києві проведуть Марш Рівності та благодійний ЛГБТКплюс-фестиваль
Цього червня Марш Рівності відбудеться вперше за час повномасштабної війни. Запланована локація — київське метро.

1 червня у світі стартує прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТКплюс-спільноти. Громадська організація «КиївПрайд» повідомила «Детектору медіа» про свої заходи.

9 червня пройде Благодійний освітній фестиваль «КиївПрайд» в артцентрі «Closer» (вул. Нижньоюрківська, 31). Програма фестивалю складається з лекцій, дискусій, креативних майстерень, ярмарку українських брендів, психологічних консультацій, майстеркласів та музичної програми.

Також на фестивалі відзначать переможців нагороди для союзниць і союзників ЛГБТКплюс-спільноти KyivPride Awards. Проголосувати можна тут. Номінації та номіновані:

  • «Політика»: народна депутатка Інна Совсун, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, омбудсман Дмитро Лубінець;
  • «Бізнес»: «ПриватБанк», Uklon, «УкрПошта», Comfy, «Київстар», Vodafone, «ЛУН», «ЦУМ», видавництво «Видавництво»;
  • «Медіа»: Wonderzine, «Гендер в деталях», «Детектор медіа», The Village, Громадське;
  • «Публічна особа»: співак і ведучий Володимир Дантес, креативна продюсерка Марія Тучка (Туча), підприємець і ведучий Влад Болсон, журналістка та ведуча Саша Гонтар.

Вхід на фестиваль — благодійний внесок. Усі отримані під час фестивалю кошти організатори спрямують на «Прайд-збір»: українські ЛГБТКплюс-організації збирають 4 млн грн для захисниць і захисників України.

Деталі про «Прайд-збір»

16 червня відбудеться Марш Рівності в київському метро. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш Рівності в Києві провели у 2021 році.

З безпекових міркувань у Марші зможе взяти участь не більше 500 людей. Це, зокрема, активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери.

Деталі про події «КиївПрайду 2024» й участь у них розміщені на сторінках організаторів у соцмережах.

«В Україні прайд — це майданчик для боротьби за права людини, а в умовах великої війни — це можливість надати Україні видимості у світі та залучити додаткову допомогу для тих, хто боронить нашу незалежність», — додали організатори «КиївПрайду 2024».

Нагадаємо, «Детектор медіа» розповів, як ЛГБТ-активісти протистоять російському вторгненню

Інфографіка: ГО «КиївПрайд»

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду