Стипендіаткою Фонду Барака Обами вперше стала українка

Стипендіаткою Фонду Барака Обами вперше стала українка

15:05,
8 Вересня 2023
1023

Стипендіаткою Фонду Барака Обами вперше стала українка

15:05,
8 Вересня 2023
1023
Стипендіаткою Фонду Барака Обами вперше стала українка
Стипендіаткою Фонду Барака Обами вперше стала українка
Оксана Матіяш створила громадську організацію, яка допомагає реалізувати свій потенціал українським дітям, незалежно від місця народження чи проживання.

Голова правління ГО «Навчай для України» Оксана Матіяш стала першою українкою, обраною для участі в престижній програмі стипендіатів Фундації Барака Обами. Про це «Детектор медіа» дізнався від самої організації.

Матіяш стане частиною шостої когорти стипендіатів Обами, що складається з 12 молодих лідерів з усього світу, які візьмуть участь у спеціальній програмі на базі Колумбійського університету в Нью-Йорку у 2023–2024 році. 

Оксана очолила «Навчай для України» у жовтні 2020-го, повернувшись після навчання в Оксфордському університеті, де вона здобула ступінь магістра публічної політики. Ще під час навчання у Британії Оксану захопила місія НДУ — працювати над тим, аби кожна дитина в Україні могла реалізувати власний потенціал, незалежно від місця народження чи проживання. 

За три роки їй вдалося не лише розбудувати організацію, команда якої зараз складається з 33 людей, але й залучити понад 2,5 мільйони доларів для створення важливих освітніх проєктів академічної та соціоемоційної підтримки, які охопили понад 25 000 дітей та 90 000 учителів по всій Україні. 

«Я дуже пишаюся і маю честь бути першою стипендіаткою Фонду Обами з України. Для мене це перш за все визнання результатів роботи “Навчай для України”, зокрема, зусиль нашої команди. Під час програми я планую працювати над розробкою трансформаційних освітніх ініціатив, спрямованих на підтримку навчання та добробуту дітей під час війни, а також зміцнення людського капіталу України для післявоєнної відбудови», — розповіла голова правління «Навчай для України» Оксана Матіяш.

Стипендіальна програма Фонду Обами існує з 2018-року і має на меті розвинути наступне покоління лідерів, надаючи стипендіатам можливість отримати реальні навички, інструменти та досвід, які розширять масштаби та вплив їхньої роботи. З моменту свого заснування програма підтримала 132 молодих лідерів з 59 країн світу, які активно працюють над вирішенням нагальних проблем сучасності. Детальніше про когорту 2023–2024 років можна дізнатися на сайті організації.

«Навчай для України» — це освітня організація, яка з 2017 року залучає найкращих випускників і талановитих молодих спеціалістів з різних галузей до вчителювання у школах у маленьких населених пунктах України. Учасники програми мінімум на один рік переїжджають у малі громади, де стають рольовими моделями для дітей, сприяють розвитку місцевої спільноти і покращують власні професійні та лідерські навички. У березні 2022-го «Навчай для України» запустила проєкти «екстреної освітньої допомоги», спрямовані на академічну та психоемоційну підтримку дітей та освітян. Cеред них, зокрема, перший в Україні проєкт з компенсації освітніх втрат під назвою «Освітній Суп».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що українського правозахисника Євгена Захарова номінували на премію Гавела.

Також ми писали проте, що активістка з України отримала у Швеції правозахисну премію імені Улофа Пальме за захист прав і свобод жінок.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду