UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях

UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях

12:11,
5 Вересня 2023
517

UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях

12:11,
5 Вересня 2023
517
UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях
UAnimals вперше проведе Всеукраїнський марш прибирання на заповідних територіях
Акції відбудуться у п’ятьох національних парках і заповідниках України, де через засмічення та екоцид, спричинений повномасштабним вторгненням Росії, страждають і гинуть тварини.

16–17 вересня 2023 року гуманістичний рух UAnimals проведе Всеукраїнський марш прибирання, повідомила команда руху «Детектору медіа». Заклик маршу — «Приберіть сміття ― захистіть тварин».

Всеукраїнський марш прибирання — це перетворення традиційного Маршу за тварин, який UAnimals проводив щороку з 2017-го.

«Цього року ми хочемо зробити марш не лише символічною, а й практичною подією. Всеукраїнський марш прибирання ― це наш спосіб подбати про тварин, які опинились під загрозою. Після підриву Каховської ГЕС оголились пляжі, повні сміття, в якому плутаються тварини і страждають. Досі гектари територій забруднені пластиком, який тварини їдять і помирають. Також багато парків, віддалених від зони бойових дій, засмічені та потребують уваги. Ми маємо взятись і очистити ці парки. А заразом звернутись до світової спільноти з закликом покарати росію за екоцид і допомогти Україні впоратись», — сказав Олександр Тодорчук, засновник гуманістичного руху UAnimals.

Акція відбудеться в національних парках «Голосіївський», «Бузький гард», «Гуцульщина», «Хортиця», «Ужанський». Долучитися до Всеукраїнського маршу прибирання можуть активісти кожного міста, якщо правила безпеки будуть дотримані.

Як повідомили організатори, оновлений марш — частина міжнародної кампанії #StopEcocideUkraine, яку UAnimals заснував у 2022 року.

«Рух звернувся з офіційною заявою до ООН і закликав створити спеціальний трибунал щодо екологічних злочинів Росії. І хоч сьогодні таких механізмів немає, активісти виступають за їхнє створення, тому що це ситуація, якої ще не існувало, тож рішення має бути абсолютно нове, і Росія має понести покарання», — пояснили свою позицію в UAnimals

За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, через війну вражено 20% природоохоронних територій. Понад 23 000 тонн парникових газів потрапили в атмосферу через пожежі внаслідок ворожих обстрілів. Від бойових дій постраждали 600 видів тварин та 750 видів рослин і грибів, а в українській частині Чорного моря загинули 120 дельфінів. Викиди забруднювальних речовин виявилися катастрофічними, загальні збитки вже сягнули 4,2 млрд доларів. Ця сума наразі не враховує прямі збитки, завдані внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.

Нагадаємо, всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals існує з 2016 року. Він пропагує гуманне ставлення до тварин, захищає їх від експлуатації та знущань, добивається ухвалення в Україні зоозахисних законів. Зокрема, за сприяння UAnimals в Україні заборонили експлуатацію тварин у цирках близько 30 українських міст.

У 2017 році команда UAnimals провела перший Всеукраїнський марш за права тварин, який зібрав понад 5000 людей і став наймасштабнішою зоозахисною подією у Східній Європі.

Від 24 лютого 2022 року рух зосередив зусилля на порятунку тварин у зонах бойових дій та на тимчасово окупованих територіях України.

У лютому 2023 року команда UAnimals відзначила першою Всеукраїнською зоозахисною премією двадцятьох зооактивістів, які рятують життя тварин під час війни

«Детектор медіа» також писав, що 16 вересня в Україні відбудеться акція до Всесвітнього дня прибирання.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду