Аналітичний центр Cedos оголосив, що залишає телеграм

Аналітичний центр Cedos оголосив, що залишає телеграм

20:45,
8 Серпня 2023
719

Аналітичний центр Cedos оголосив, що залишає телеграм

20:45,
8 Серпня 2023
719
Аналітичний центр Cedos оголосив, що залишає телеграм
Аналітичний центр Cedos оголосив, що залишає телеграм
Окрім застережень щодо використання даних і безпеки, ключовим фактором назвали російське походження месенджера.

Про рішення покинути Telegram команда аналітичного центру Cedos повідомила на своїй фейсбук-сторінці. «Ми віримо, що розвиток України можливий без використання російських інструментів», — ідеться в повідомленні.

У Cedos закликали стежити за новинами центру та Українського урбаністичного форуму на інших майданчиках, зокрема в твітері, інстаграмі, LinkedIn, на сайті, або підписатися на розсилку.

Нагадаємо, у червні 2023 року Громадянська мережа «Опора» заявила, що припиняє використовувати телеграм, оскільки вважає його небезпечною платформою для інформаційної стійкості України.

Серед озвучених причин — імовірний тісний зв'язок із російськими спецслужбами та олігархами, подяка команді месенджера від уряду РФ у 2020 році, можливість отримати прямий доступ до листування, збереження телеграмом даних людини, а також відсутність модерування контенту, що робить телеграм, на думку «Опори», одним із основних майданчиків поширення дезінформації в Україні.

Коментуючи заяву «Опори», речник Telegram Ремі Вон заявив «Детектору медіа»: «Боюся, “Опору” ввели в оману чутки. Telegram не має жодного юридичного чи фізичного зв’язку з Росією і ніколи не надавав дані користувачів тамтешній владі». Також Ремі Вон назвав неправдим твердження про те, що більшість чатів Telegram може завантажити кожен, хто використовує API. «Це не так. API надає доступ лише до тієї самої інформації, яку можна отримати зі звичайного облікового запису Telegram, а саме до загальнодоступних чатів, які призначені для будь-кого. З цієї причини обговорення шифрування тут не має значення», — стверджує представник Telegram. За його словами, він звернувся до «Опори», щоб «роз’яснити це непорозуміння».

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду